França conclou que Assad va ordenar l'atac amb gas sarín

Un informe dels serveis secrets francesos determina que l'agent químic utilitzat només es fabrica als laboratoris del règim sirià

 

  / AFP / OMAR HAJ KADOUR

1
Es llegeix en minuts

Els serveis d'intel·ligència francesos han arribat a la conclusió que l'atac amb gas sarín al nord de Síria del 4 d'abril va ser ordenat per Baixar al-Assad o pel seu entorn més pròxim, segons consta en un informe desclassificat aquest dimarts.

L'informe es basa en l'anàlisi de laboratori que els serveis secrets francesos han fet de mostres preses a Khan Sheikhoun, el poble on es va produir l'atac.

Segons aquests exàmens, el gas sarín present en les mostres conté hexamina, una substància present en el gas sarín produït pel Govern sirià.

"El servei secret francès considera que només Baixar al-Assad i algunes de les personalitats més influents del seu entorn poden donar l'ordre d'utilitzar armes químiques", assenyala l'informe. 

SENSE CAPACITAT GIHADISTA

Notícies relacionades

El document afegeix que els grups gihadistes a la zona no tenen la capacitat de desenvolupar i llançar un atac d'aquest tipus. A més, l'Estat Islàmic no té presència a la regió.