Aquesta és la llista d'objectius que el terrorista Abdeslam tenia al seu ordinador

Planejava atemptats al barri parisenc de La Defense, al port de Marsella, l'aeroport de Tolouse i el Parlament Europeu a Estrasburg

 

  / AP

2
Es llegeix en minuts

El gihadista Salah Abdeslam, l'únic autor material dels atemptats de París del 13 de novembre que és a la presó, tenia un ordinador, requisat en un dels pisos on va estar amagat a Brussel·les, en què apareixien objectius per a altres atemptats a França, ha revelat la cadena BFMTV.

Els quatre llocs d'aquests potencials atemptats figuraven en una llista de set objectius en total que formaven part d'un informe dels serveis secrets francesos, i que es van publicar a la premsa francesa el gener passat, quan Abdeslam encara estava pròfug, va puntualitzar el canal de televisió.

És a dir, que el terrorista podria haver carregat aquestes informacions amb una intenció que els investigadors ara miren d'aclarir.

LOCALITZAT EN UN APARTAMENT A BRUSSEL·LES

L'ordinador, la propietat del qual s'atribueix a Abdeslam, es va trobar a l'apartament del districte de Forest, a Brussel·les, on el 15 de març es va produir un tiroteig amb la policia belga en què va morir un dels ocupants, Mohammad Belkaid, mentre que altres van aconseguir escapar-se.

En un dels arxius, que té per nom "Salah", hi havia, entre altres coses, imatges de l'Estat Islàmic i vídeos del gihadista francès Mohammad Merah, autor de matances a la regió de Tolosa el març del 2012 en què van ser assassinades set persones.

Però sobretot, s'hi van trobar els continguts sobre objectius potencials a França, així com procediments per perpetrar atemptats en cada un d'ells.

DRONS BOMBA

Se cita el barri de negocis de La Defense, als afores de París, on s'ha demostrat que pretenia actuar Abdelhamid Abaaoud, considerat el responsable dels atacs de París del 13 de novembre, i abatut per la policia dies després a Saint Denis, al nord de la capital.

També es parla de la zona portuària de Marsella, on s'utilitzarien drons o un avió bomba, de l'aeroport de Tolosa amb un atac suïcida o un tiroteig, i del Parlament Europeu a Estrasburg, on es portaria a terme un tiroteig.

Notícies relacionades

Abdeslam, francès d'origen marroquí de 26 anys, va ser arrestat a Brussel·les el 18 de març i transferit el 27 d'abril a França, on està inculpat per assassinats terroristes, entre altres càrrecs.

El 20 de maig, es va negar a declarar davant el jutge instructor a París, que pretenia interrogar-lo sobre la seva implicació en els atemptats del 13 de novembre i es va queixar de les condicions de detenció a la presó de Fleury Merogis.