Dos morts en un tiroteig en un 'pub' de Tel Aviv

Un atacant obre foc contra els clients d'un local d'oci a la ciutat israeliana i fuig

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH  Israeli medics evacuate a wounded person from the scene of a shooting incident in Tel Aviv  Israel January 1  2016  One person was killed and several were wounded in a shooting incident in central Tel Aviv on Friday  Israeli media said  A police spokesman confirmed there had been several casualties but would not say if anyone was killed in the incident on Dizengoff Street  REUTERS Nir Elias TEMPLATE OUT

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Israeli medics evacuate a wounded person from the scene of a shooting incident in Tel Aviv Israel January 1 2016 One person was killed and several were wounded in a shooting incident in central Tel Aviv on Friday Israeli media said A police spokesman confirmed there had been several casualties but would not say if anyone was killed in the incident on Dizengoff Street REUTERS Nir Elias TEMPLATE OUT / NIR ELIAS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Dues persones han resultat mortes i set han quedat ferides en el tiroteig en un cèntric 'pub' de Tel Aviv. El succés ha tingut lloc al popular carrer Dizengof, en ple centre, quan almenys un atacant armat --encara que, segons testimonis, potser eren més d'un-- ha disparat amb un subfusell automàtic als clients, en un moment en què l'establiment era ple de gent al ser el primer dia del cap de setmana local i Cap d'Any

"Era a la botiga dels meus pares, i de sobte hem vist gent corrent, i s'ha sentit un tret rere l'altre. Hem corregut cap als serveis per amagar-nos i ens hi hem tancat", ha explicat una noia, la Sara, al Canal 10 de la televisió. Alguns testimonis han relatat que l'atacant era de grans proporcions físiques, portava un guardapols gris i anava emmascarat amb el que semblava un passamuntanyes.

Un dels testimonis ha declarat als agents que l'atacant ha disparat una desena de trets, d'un en un, amb un fusell AK-47 kalaixinikov. Però les imatges d'una càmera del local mostren amb claredat que no es tracta d'aquesta arma, sinó d'una d'automàtica més curta, possiblement una mini-Uz i o Karl Gustav.

¿Un segon atacant?

Moments capturats per la càmera indiquen també que hi va haver trets des d'una altra direcció, però es desconeix si van ser d'algun client armat que va respondre a l'atemptat o d'un segon atacant que hagués entrat al local.

De moment, ni la policia ni les autoritats municipals han confirmat el mòbil del crim, i es limiten a demanar a la població de la zona que no es mogui de casa. "No podem confirmar de quin tipus de crim es tracta", ha declarat la subcomissària del districte de Tel Aviv, Hila Jemu.

Notícies relacionades

La portaveu ha confirmat que nombrosos efectius estan desplegats al nord de la ciutat, amb el suport de helicòpters i de la unitat de lluita antiterrorista, en una batuda per capturar al sospitós, que ha fugit a peu. Nombrosos carrers de la ciutat segueixen tancats i la majoria de negocis de la zona també han tancat. 

El 'pub' atacat, on se celebrava un aniversari en el moment del succés, va ser inaugurat fa diversos mesos i és molt popular.