ONADA D'ACUSACIONS

L'actriu Melissa Gilbert acusa el director Oliver Stone d'assetjament sexual

La "humiliació" hauria sigut una venjança personal del director, encara que la directora del càsting nega els fets

zentauroepp41045299 melissa gilbert y oliver stone171122140809

zentauroepp41045299 melissa gilbert y oliver stone171122140809

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels directors de cine més polèmics i controvertits de Hollywood tampoc se salva de l'onada d'acusacions contra l'abús sistemàtic a les dones en el món del show business.show business L'actriu Melissa Gilbert, la jove protagonista de La casa de la pradera, ha acusat Oliver Stone d'haver-la "humiliat" fa 26 anys en el càsting de la pel·lícula The Doors, cinta que acabaria protagonitzant Meg Ryan.

Gilbert ha revelat a l'emissora Radio Andy que durant la seva trajectòria a Hollywood s'ha trobat amb "homes que han abusat del seu poder", un dels quals la "va humiliar" durant un càsting en represàlia per haver-lo avergonyit prèviament en públic.

Encara que ha admès que té "por" de les "repercussions" per dir el seu nom, l'actriu ha revelat finalment que es tracta del cineasta Oliver Stone i que la situació es va produir el 1991, durant les audicions per protagonitzar el biopic sobre la famosa banda de rock dels 60.

Venjança personal

L'actriu, de 53 anys, ha admès no haver-se pronunciat sobre l'incident fins ara, i ho fa gràcies a l'oportunitat que li ha donat la campanya #Metoo#Metoo per denunciar els casos d'abús i assetjament sexual per part d'homes poderosos del sector. Segons el seu relat, Stone li havia preparat una "escena especial" que volia veure interpretada "físicament per a ell a la sala d'audició", però era tan "humiliant i horrorosa" que es va negar a representar-la.

"Em va dir: 'He escrit aquesta escena especial per a tu' [...], i l'escena sencera era el personatge sobre les seves mans i els seus genolls dient 'Fes-m'ho, carinyo', una cosa realment bruta i horrible. I llavors va dir: 'Vull que la representis per a mi'. Me'n vaig anar plorant", explica l'actriu, que no ha dit si estava sola amb el director.

Gilbert opina que era una "venjança" per una situació en què ell "fanfarronejava" que mai treballaria a la televisió i, després que un grup de noies s'acostés a ella per la seva fama a La casa de la pradera, li va recriminar en públic: "Veus, imbècil, això és el que fa la televisió". L'actriu assegura que l'incident no li va semblar "gran cosa" i que no era conscient de la rellevància que Stone li havia donat. 

"Material provocatiu"

En un comunicat al portal Deadline, l'acusat ha negat els fets i ha assegurat que durant les proves de càsting hi va ser present una responsable per garantir un "entorn segur" per als actors que es presentaven. "Vam fer proves per a dotzenes d'actors i es va fer evident des del principi que el film seria una pel·lícula de rock and roll lasciva i sense restriccions", assegura Stone.

La directora de càsting de The DoorsRisa Bramon Garcia, ha corroborat la versió del director, i ha afirmat que "no hi va haver un intent d'ofendre personalment cap actor particular". Segons el seu testimoni, els actors eren conscients del "material provocatiu" de les escenes que treballarien. "Cap actor va ser forçat ni s'esperava que fes res que pogués ser incòmode, i la majoria d'actors van acceptar el repte reconeixent la visió d'Oliver Stone i el procés creatiu", conclou.

Polèmic i reincident

Notícies relacionades

Oliver Stone té un llarg historial de polèmiques al llarg de la seva carrera. El juny del 2010, va considerar la guerrilla comunista colombiana de les FARC guerrilla comunista colombiana de les FARCcom a "heroica". Aquell mateix any va ser acusat d'antisemita al denunciar la "dominació jueva dels mitjans" als Estats Units, a més d'afirmar que Hitler havia sigut "el boc expiatori de la història", declaracions per les quals després es va disculpar.

Quan va sortir a la llum l'escàndol sexual del productor Harvey Weinstein, Stone inicialment el va defensar i va comentar que la seva situació "no era fàcil". Després es va acabar retractant i elogiant les víctimes per parlar obertament del que havia passat.