retir espiritual

2018, l'any de la desconnexió de Lady Gaga

La diva assegura a Toronto que deixa els escenaris de forma temporal quan finalitzi la gira que la porta al Palau Sant Jordi els dies 21 i 22 d'aquest mes

zentauroepp40013973 lady gaga arrives on the red carpet for her film  gaga  five170912133311

zentauroepp40013973 lady gaga arrives on the red carpet for her film gaga five170912133311 / MARK BLINCH

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Lady Gaga s’allunyarà un temps del món de la música, segons ha anunciat al Festival Internacional de Cine de Toronto (TIFF), on és aquests dies per promocionar Gaga Five Foot Two, el documental de la plataforma Netflix sobre la seva vida. La icònica artista té 31 anys.

«M’agafaré un descans», ha assegurat l’estrella del pop des de la ciutat canadenca. «Això no vol dir que no seguiré creant. Tampoc vol dir  que no tingui coses guardades a la màniga», va advertir sense concretar quant de temps es prendrà i assegurant que la seva intenció és abaixar una mica el ritme per entrar en un procés de sanació mental, «perquè és important fer-ho», detalla. Lady Gaga actuarà al Palau Sant Jordi de Barcelona els dies 21 i 22 d’aquest mes.

Entre els objectius de la intèrpret del llegendari Alejandro hi ha finalitzar la seva gira Joanne World Tour (l’última actuació està programada per al 28 d’octubre a la ciutat alemanya de Colònia,) i centrar-se en el documental sobre la seva figura, que s’estrenarà aquest divendres a Toronto, per després endinsar-se a poc a poc en una espècie de retir espiritual.

Gaga, que va ser la gran protagonista del descans de la SuperBowl el febrer d’aquest any, va dir que el llargmetratge, dirigit per Chris Mourkabel és un «mantell de protecció del meu llegat dels últims 10 anys. És un bon lloc en què estar perquè estic envoltada de gent meravellosa».

Dolor crònic

Notícies relacionades

El documental s’endinsa en el món de Stefani Joanne Germanotta (el seu nom real) a través de la mirada dels amics del seu entorn, artistes en què ella confia plenament, segons ha relatat la mateixa cantant. Mourkabel va començar a gravar-la el juny de l’any passat de «forma casual», i al final tot aquest material es va acabar convertint en l’escena amb què comença la pel·lícula.

«La càmera  segueix  l’artista durant el seu període creatiu escrivint i gravant 'Joanne' (el seu últim disc). La diva també apareix rodant 'American Horror Story' i enfrontant-se a assumptes personals com la seva lluita contra el dolor físic crònic que pateix. Sobre aquest últim aspecte, Lady Gaga ha expressat, visiblement emocionada, que «ha sigut dur, però també alliberador». «Hi ha un element i una part important de mi que creu que el dolor és un micròfon. El meu dolor no és bo fora que el transformi en una cosa que ho sigui», conclou. Probablement, consagrar el 2018 a una actitud zen l’ajudi a seguir avançant.