PRIMERA DAMA

Brigitte Macron: "Jo, amb arrugues, i ell, fresc"

L'esposa del president francès concedeix la seva primera entrevista des que va arribar a l'Elisi

olerin39742120 gente extra   brigitte macron portada de la revista francesa170820160224

olerin39742120 gente extra brigitte macron portada de la revista francesa170820160224

1
Es llegeix en minuts

Brigitte Macron ha concedit la seva primera entrevista a l’edició francesa de la revista Elle després de la seva arribada a l’Elisi. I ho fa enmig de la polèmica sobre el seu autèntic estatus oficial i després de les crítiques per l’estricta política de comunicació imposada pel seu marit, el president Emmanuel Macron.

Quan s’han sobrepassat els primers cent dies de govern i després que s’hagin recollit 300.000 firmes per evitar que tingui un paper actiu al Govern de la República, Brigitte es refereix a aquest assumpte mesurant cada una de les seves paraules: «Com altres dones abans que jo, tindré un rol públic que no serà remunerat, però el poble francès sabrà quins recursos estan a la meva disposició. I això no es farà per llei sinó a través d’una carta de transparència. Publicarem ben aviat totes les meves reunions i els comitès de treball de què formi part a la pàgina de la presidència perquè el poble francès sàpiga exactament el que estic fent. El que és important és que siguem clars», explica.

El president Macron besa la seva dona en l'acte de la seva presa de possessió. / REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

I és que Brigitte Macron ja va deixar clar des d’un principi que no seria dona florero. S’ha relacionat amb bona part de les seves homòlogues en dues cimeres internacionals i ha acompanyat el seu marit, socioliberal i europeista, en totes les cites protocol·làries importants.

Notícies relacionades

De fet, té instal·lada la seva oficina al saló Fougères, a la planta baixa de l’Elisi, al mateix sumptuós espai on van instal·lar les seves oficines altres primeres dames com l’efímera Cecilia Sarkozy, Carla Bruni i la periodista Valérie Trierweiler, l’última a ocupar aquell espai fins que es va separar del socialista François Hollande.  

Fotografiada per Mark Seliger

Brigitte, de 64 anys, apareix a la portada d’'Elle', –propietat del grup Lagardère, el mateix que edita la revista Paris Match–, fotografiada pel prestigiós Mark Seliger, lluint uns pantalons texans d’Yves Saint Laurent i una jaqueta de Dior, molt d’acord amb els seus estilismes.

El matrimoni Macron, a l'arribar a l'Elisi. / AFP / THIBAULT CAMUS