MORRO FI

Zuckerberg, el gurmet

El fundador de Facebook dina o sopa en bons restaurants en cada visita a Barcelona

fimedio32896542 barcelona 22 02 2016  conferencia de mark zuckerbe160222202645

fimedio32896542 barcelona 22 02 2016 conferencia de mark zuckerbe160222202645

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

De mica en mica, amb les seves visites anuals a Barcelona, Mark Zuckerberg va esborrant de la llista restaurants barcelonins que ha de visitar. No es deixin enganyar pel seu fons d’armari, ple de texans i samarretes; el fundador de Facebook és un gurmet que sap on ha d’anar. Es deixa aconsellar i només posa com a condició als seus assessors que no siguin gaire formals ni clàssics. En la línia del seu estil de vida.

Dos exemples oposats: és més de Tickets, divertit, informal, entretingut, una mica boig, que de Caelis, senyorial, seriós, elegant. Tots dos tenen estrella Michelin, però són pols oposats. I atenció, perquè també ha anat al restaurant de Romain Fornell, tot i que hagi sigut en un lloc diferent, especial, lluny de la luxosa sala als baixos de l’Hotel Palace.

Zuckerberg i la seva dona, Priscila Chan, han estat sopant a la taula del xef, ficats a la cuina, per veure com treballen els cuiners. La parella ha disfrutat del menú 'Festi...val' (130 euros, més 55 de maridatge de vins opcional), amb plats com llauna de caviar i bou de mar amb alvocat, sopa de fuagràs amb múrgoles escalunya i parmesà, tàrtar de bou al ganivet, ostres, verdura d’hivern cuinada i crua amb tòfona negra melanosporum, marisc, caneton 'à la presse' (ànec premsat), formatges, postres i 'mignardises'.

TICKETS I PETIT COMITÈ

El 2015 i 2014 ja van anar a Tickets. Una vegada, amb tanta expectació que els Mossos van haver de dispersar els que esperaven a la porta. Per això demanen sempre màxima confidencialitat. Volen tranquil·litat. Aquests dies tenen previst anar a algun dels altres locals dels germans Adrià i Iglesias (Pakta, Hoja Santa, Niño Viejo, Bodega 1900).

Notícies relacionades

També va sopar, el 2015, a Petit Comitè, amb Shakira i Piqué. Van disfrutar de les propostes de Nandu Jubany sense excessos perquè tots tres es cuiden, però mimen el seu paladar. Alguns poden pensar que les fotos que penja a Facebook corrent per la ciutat (de la Sagrada Família i el castell de Montjuïc) és perquè té mala consciència i crema les calories que s’ha cruspit en cada àpat. Pot ser. Però en realitat és pel repte marcat aquest any de sortir a córrer diàriament i animar els seus seguidors a fer el mateix.    

"GASTRONÒMICAMENT BEN EDUCAT"

 tots els locals ha rebut els mateixos elogis per la seva amabilitat. «És normal, simpàtic», diu un dels xefs. «Tant Zuckerberg com altres creadors de gegants tecnològics com Whatsapp, per exemple, tenen un tracte molt normal. No vénen de l’aristocràcia perquè fins a fer-se rics eren gent corrent com nosaltres. I, sobretot, són molt gurmets. Saben el que mengen i estan ben educats gastronòmicament, demanen el que volen».