EL NOU TREBALL DE L'ARTISTA MADRILENYA

Edurne: «Ho dono tot»

3La cantant es refà del disgust d'Eurovisió amb el llançament del seu disc 'Adrenalina'

Edurne, fotografiada a Barcelona.A la dreta, portada del disc.

Edurne, fotografiada a Barcelona.A la dreta, portada del disc. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
LUIS TROQUEL / BARCELONA

Al mal temps bona cara. I bonica. Edurne llueix radiant en la promoció del seu nou disc quan encara és recent el seu poc valorat pas per Eurovisió. «I tant que m'hauria agradat guanyar o tenir una millor posició, però estic orgullosa del treball que vaig fer i això crec que és el principal», assegura la cantant madrilenya. «Malgrat tot, l'experiència segueix sent per a mi gratificant».

Té 29 anys i desbordaria aquestes línies enumerar la quantitat de coses i més coses que ha fet en els últims 10. «Eurovisió també ha fet que la gent torni a veure'm, sobretot, com a cantant». Adrenalina es titula el seu sisè disc, que acaba d'editar. «La paraula defineix com cap el meu estat al gravar-lo. Gravar-lo alhora que em preparava per a Eurovisió ha sigut adrenalínic. Com una muntanya russa». ¿Va arribar a sentir vertigen? «Al principi sí, no ho negaré. Però sóc una dona de reptes, m'hi enganxo».

Alguns la donaven per acabada quan va interpretar Sandy al musical Grease. «Quan escoltava coses com: 'Aquesta ha acabat en un musical' no donava crèdit. ¡Però si era el més difícil i important que havia fet fins llavors!». Cinc anys, diàriament i a vegades amb doble funció, va estar defensant un paper que li quedava com una segona pell. «Fins i tot en la meva manera de ser tenia similitud, perquè jo de joveneta era també molt innocent. Però al final l'experiència et fa créixer i madurar, i que et converteixis en la Sandy de la granota negra de cuir».

Potser per això a Adrenalina hi torna a predominar el pop-rock. Mentre tants artistes pop es passen a l'electrònica, ella torna als seus orígens. «¿De què serveix fer el que està fent tothom? Qui no arrisca no pisca». I ja està delerosa de presentar-lo en directe. «En els concerts em desinhibeixo totalment. Faig coses que en la vida normal em tallarien. Ho dono tot».

Notícies relacionades

DE GEA I EL MADRID / L'any passat Mónica Naranjo se la va emportar de telonera de la seva gira i cantava al final a duo amb ella. Es van conèixer a Tu cara me suena: una com a jurat i l'altra com a guanyadora. I fins i tot va ser ella la que li va presentar el productor del seu últim disc, el britànic Chris Gordon. Molts són els noms i cognoms en els agraïments d'Adrenalina. A un en canvi, l'anomena simplement «amor». «És que jo li dic generalment així, no acostumo a anomenar-lo David». Fa cinc anys que surt amb el futbolista David de Gea. ¿Està preparada per a l'enrenou mediàtic que la perseguiria si finalment deixa el Manchester United per ser el porter del Reial Madrid? «Estic preparada per a qualsevol cosa que vingui. Si ets natural i no amagues res, tot és molt més fàcil».

Encara que serà amb un altre esport amb el qual més se la relacionarà aquest estiu. Malgrat la seva decebedora puntuació a Eurovisió, la cançó Amanecer serà la sintonia de la pròxima Vuelta Ciclista a Espanya. ¿Donaran els controls antidopatge sobredosi d'Adrenalina?

Temes:

Música Edurne