#BEDSTOCKCHALLENGE

Bedstock, un repte musical i solidari contra el càncer infantil

ringo

ringo

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Per actuar al festival Bedstock no és necessari sortir del llit. Literalment. Les bandes i artistes interessats a participar-hi només han de penjar a les xarxes socials un vídeo interpretant una de les seves peces més populars asseguts o estirats en un matalàs per solidaritzar-se amb els nens que passaran aquest Nadal al llit d’un hospital. I és que Bedstock és un joc de paraules entre bed (llit, en anglès) i Woodstock, el llegendari macrofestival celebrat el 1969.

Ringo Starr, The Breeders, Iron and Wine, Cheap Trick Deert Tick protagonitzen alguns dels vídeos més curiosos o destacats de l’última edició d’aquesta multitudinària trobada virtual creada el 2014. Les estrelles del pop Nick Jonas Ed Sheeran han sigut els últims a sumar-se a aquesta bonica iniciativa. El primer interpreta al seu vídeo Jealous amb l’única ajuda de la guitarra, mentre que el segon fa el mateix amb el seu últim èxit mundial, Shape of you, en un llit ple de peluixos. «Estic encantat de tocar al llit per a Bedstock i espero que els meus fans i seguidors a les xarxes socials em segueixin i recolzin aquesta increïble iniciativa», afirma el petit dels Jonas Brothers.

Encara que els organitzadors d’aquest festival nord-americà han anat pujant vídeos durant tot l’any a la pàgina www.bedstock.com, la data oficial va ser el 28 de novembre. Aquell dia es va celebrar el Giving Tuesday o dimarts solidari, el contrapunt al consumisme del Black Friday i el Ciber Monday. Els seguidors d’aquests artistes, així com els mateixos músics, hi poden col·laborar fent un donatiu durant aquest mes de desembre. 

Milers de dòlars

Tota la recaptació, que en aquesta edició podria arribar als 100.000 dòlars, anirà destinada al programa MyMusicRx de Children’s Cancer Association (CCA), una associació dedicada als nens i joves amb càncer i malalties greus amb presència en uns 25 hospitals pediàtrics dels Estats Units. «Des de la seva creació, els mecenes de Bedstock, incloent-hi els més de 100 artistes i tots els seguidors de tot el món, han donat 95.000 dòlars per al programa MyMusicRx», expliquen els responsables de la trobada virtual, en què han col·laborat artistes de la talla de Moby, Norah Jones Jack Johnson. 

Els més petits també hi poden participar. Així, a la pàgina web de Bedstock es poden sentir les tendres i adorables aportacions de nens anònims com Poppy, McKenzie, Easton Danielle.

Melodies que curen

Amb les donacions, «el canvi en la vida dels nens i joves» és possible, explica Regina Ellis, la fundadora de l’associació CCA. L’aparador que proporciona Bedstock a aquests malalts, afegeix Ellis, demostra que «la música és capaç de sanar». 

Notícies relacionades

El festival va començar el 2014 amb vídeos de nens hospitalitzats i artistes com Chromeo Passion Pit. En l’edició següent, s’hi va incorporar la versió literària: escriptors i il·lustradors com Cheryl Strayed, Chelsea Cain Carson Ellis llegien a càmera els seus contes favorits –en aquesta edició, destaca Chuck Palahniuk per la seva lectura d’un fragment d’A sang freda, de Truman Capote.

Aquest any, la principal novetat és el #BedstockChallenge, un repte viral en marxa fins a finals d’any. L’objectiu és que els artistes convidin «els seus fans, altres músics, humoristes, xefs, atletes i influencers a unir-se a ells gravant els seus propis vídeos per a Bedstock, pujar-los a les xarxes socials i desafiar altres amics a participar-hi», recorden els organitzadors de la iniciativa.