L'equip de Machín va tenir ocasions per tombar l'equip madrileny

rpaniagua40203649 gra535  legan s  c a  madrid   20 09 2017   el delantero bra170920210851

rpaniagua40203649 gra535 legan s c a madrid 20 09 2017 el delantero bra170920210851 / Rodrigo Jimenez

2
Jordi Danés / Leganés

El Girona va sortir de Leganés amb un punt al sarró, el primer en camp contrari en Primera Divisió. Suficient per evitar arribar al duel de dissabte davant el Barça amb un 0 de 9 i l’amenaça d’encadenar una quarta derrota. El 0-0, no obstant, no pot deixar del tot satisfet els de Machín, que van tenir tres ocasions descomunals (dues de Stuani i una de Juanpe), d’aquelles que a Primera no es poden fallar. Es va aprovar l’assignatura defensiva i Gorka va mantenir la porteria a zero, però la falta de gol comença a preocupar perquè ja són tres partits sense celebrar-ne ni un de sol.

El partit va ser de perfil baix, malgrat que va començar elèctric. Als 40 segons, el Leganés ja havia enviat una pilota al travesser per mitjà de Szymanowski. Els locals encalçaven un Girona que, després del regal inicial, va estar uns minuts més vacil·lants. Malgrat el lleuger desconcert defensiu, Stuani va tenir el 0-1 al seu cap. L’uruguaià, només a la frontal de la petita, va veure venir de lluny una centrada mil·limètrica i amb rosca de Borja García, però increïblement va rematar massa alt. L’oportunitat va ser clamorosa.

Ocasió de Stuani

El pas dels minuts va servir perquè el Girona s’assentés sobre la gespa i perquè el Leganés també disminuís el ritme. El partit va afluixar, amb molta pilota al centre del camp i molt poc a les àrees. Fins que a Stuani se li va tornar a aparèixer l’ocasió somiada, aquesta vegada després d’una assistència perfecta de Kayode, amb qui va formar el duo ofensiu.

L’uruguaià, aquesta vegada amb els peus i absolutament sol davant Cuéllar, va enviar la pilota fora quan el gol ja es lamentava a Butarque (31’). El Leganés, ben controlat, només va tenir llampecs, però ja no va ser aquell equip que tant va amenaçar en els minuts inicials. Únicament va fregar l’1-0 en una acció de porteria a porteria de Szymanowski arran d’un córner a favor del Girona (41’).

Juanpe, al travesser

La segona part va ser de domini local a la primera mitja hora. El Leganés va collar, però no va ofegar. Els locals van tenir espurnes després de la sortida d’Amrabat, però es van diluir a l’àrea, ben defensada pels blanc-i-vermells, ara amb Bernardo (va substituir Muniesa) formant el trio de centrals amb Alcalá i Juanpe. Aquest últim va ser la referència ofensiva del Girona a la segona part. Va fer lluir Cuéllar en un remat de cap després d’una falta (55’) i va rematar al travesser un córner llançat per Borja García (73’).

Els últims minuts, la por de perdre es va instal·lar més al Leganés que al Girona, que va intentar fer un pas endavant amb Douglas Luiz i Portu, però els de Machín continuen sense trobar la clau de la porteria rival.

Leganés, 0; Girona, 0

<strong>LEGANÉS</strong>: Cuéllar (6); Zaldúa (6), Siovas (6), Mantovani (6), Diego Rico (6); Rubén Pérez (6); Gabriel (5), Eraso (5), Brasanac (5) (Omar Ramos 58’) (5), Szymanowski (6) (Amrabat 66’) (6); i Beauvue (5) (Erik Moran 83') (5).