LA LLIGA DE CAMPIONS

El Barça, fora dels caps de sèrie, afronta un dur sorteig

Bayern, Juve i Chelsea, possibles rivals dels blaugranes, que evitaran el PSG de Neymar

lmendiola39547542 vee07 nyon  suiza   4 08 2017   el director de competiciones170808191700

lmendiola39547542 vee07 nyon suiza 4 08 2017 el director de competiciones170808191700 / SALVATORE DI NOLFI

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió / Barcelona

Els 32 millors equips d’Europa se citen avui en el sorteig de la Champions, al Fòrum Grimaldi de Mò-naco (18.00 hores), amb totes les il·lusions posades i també amb el desig generalitzat que la fortuna els somrigui al bombo, esquivant els millors i algun os dur de rosegar per intentar aplanar en la mesura del possible el camí cap als vuitens, objectiu de mínims per als grans i tota una gesta per als clubs amb menys solera.

Per primera vegada en molts anys el Barça no estarà al primer bombo, ja que des d’aquesta temporada la UEFA només hi col·loca els campions de Lliga. Així que l’equip d’Ernesto Valverde entra des de la segona línia de favorits, cosa que també té el seu aspecte positiu. D’entrada, els blaugranes no s’enfrontaran al PSG de Neymar, al mateix bombo, ni tampoc al Manchester City de Guardiola, oponent habitual de les últimes temporades, ni al United de Mourinho (amb el desgast extraesportiu que implica). També esquivarà el Dortmund, que estaria encantat d’enfrontar-se se al conjunt blaugrana per acabar de passar comptes per Dembélé, tant si acaba fitxant com si no.

En canvi, amb qui sí que es pot trobar el Barça és amb el Bayern Munic, el Juventus, un altre vell conegut, i el Chelsea, els tres grans rivals del primer bombo, on també hi ha Benfica, Xakhtar i Spartak de Moscou, a més a més d’un Mònaco menys rutilant que el de la campanya passada.

ELS TAPATS / No obstant, un altre bon ensurt també pot arribar de la zona inferior, on hi ha equips de la classe mitjana alta i algun altre de tapat. Entre els del primer grup trobem el Tottenham de Pochettino, el brillant Liverpool de Klopp, que també estaria encantat d’enfrontar-se els blaugranes pel cas Coutinho, i l’atractiu Nàpols de Sarri, un bloc compacte que desplega un joc vistós i eficaç que ja va deixar molt bones sensacions l’any passat.

Finalment, en l’últim esglaó hi ha els equips teòricament més assequibles, però amb alguna sorpresa, com el Feyenoord, a més del Celtic de Glasgow, un altre dels rivals habituals del Barça en la fase de grups de la Champions.

El Barça està, òbviament, entre els aspirants a arribar a la final del 26 de maig a Kíev, encara que ara com ara el gran favorit, no només per ser-hi també per guanyar el títol, és el Madrid. Els blancs s’han imposat de forma consecutiva en les últimes dues edicions, un fet inèdit fins ara des de la instauració de l’era Champions, i tenen força, motivació i plantilla suficients per repetir una tercera vegada.

Notícies relacionades

L’ASPIRANT / No obstant, el PSG desitja irrompre entre l’elit d’una vegada per sempre i el fitxatge de Neymar obeeix a això. Els parisencs disposen d’una descomunal plantilla i, des d’ara, d’un líder indiscutible que somia convertir-se en el millor jugador del món, arrabassant el tron a Messi i Ronaldo.

Ahir a la nit van entrar també en el sorteig l’APOEL de Nicòsia, l’Sporting de Lisboa (després de golejar l’Steaua a Bucarest 1-5), el CSKA de Moscou i el sorprenent Qarabag d’Azerbaidjan, debutant entre els grans, que va eliminar el Copenhaguen.