María Vicente, campiona del món juvenil en heptatló

L'atleta de l'Hospitalet, de 16 anys, va dominar des de la primera prova en el campionat disputat a Nairobi (Kènia)

María Vicente, en la prova de salt d’alçada del Mundial juvenil d’atletisme a Nairobi.

1

María Vicente ha fet història en l'atletisme espanyol. Amb a penes 16 anys, l'atleta de Bellvitge, un barri de l'Hospitalet, va aconseguir l'or en heptatló als Mundials juvenils de Nairobi (Kènia). L'atleta catalana va dominar la prova d'inici a fi, i va conquerir fins a tres de les set especialitats en les quals va participar. Mai un atleta espanyol (masculí o femení) havia guanyat un mundial juvenil. És més, cap atleta espanyola, de qualsevol categoria, havia obtingut medalla en aquesta prova tan exigent.

La classificació

5.- Beatrice Juskeviciute (Lituània): 5.408-

Una prova que dura dos dies i reconeix els esportistes més polivalents. Va començar divendres guanyant en 100 tanques; va quedar segona en alçada, on va superar el 1,73 m; va ser sisena en pes, fet que li va permetre acabar la primera jornada com a líder després de dominar en els 200 metres amb un temps magnífic de 24.00, la segona millor marca juvenil espanyola de la història.

La seva resposta en la segona jornada, la d'aquest dissabte, va ser espectacular, en la qual va guanyar en longitud, amb 5,05 metres, tot i que el seu error en javelina (va acabar novena amb un llançament de 30,90 metres), la va situar en risc en l'última prova. Eren els 800 metres. Arribava amb 10 punts d'avantatge sobre l'alemanya Johanna Siebler. Però es va enganxar a la seva rival, en una lluita cos a cos, i es va acabar assegurant la medalla d'or perquè només hi va haver una diferència entre totes dues de tres centèsimes.

María Vicente va acabar amb 5.612 punts, superant la plusmarca espanyola que ella mateixa havia aconseguit a Arona a principis de juny amb 5.522 punts. Siebler va quedar en segon lloc, amb 5.602 punts. L'explosió d'alegria de l'atleta de Bellvitge va ser més que merescuda. Entrenada per Álvaro Fernández Dávila, el tècnic d'origen peruà de l’ISS l’Hospitalet, Vicente va aconseguir el cim juvenil a Nairobi.