El Barça es queda fora de la final de la Champions d'handbol

Un gol del Vardar a falta de tres segons condemna a'equip blaugrana a Colònia

ecarrasco38727451 vardar s luka cindric celebrates the 26 25 victory against b170603195529

ecarrasco38727451 vardar s luka cindric celebrates the 26 25 victory against b170603195529 / INA FASSBENDER

3
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol
Joan Carles Armengol

Periodista

ver +

No hi haurà desena Copa d’Europa per a l’equip d’handbol ni tampoc primera Copa d’Europa per al club en les dues últimes temporades. El Barça s’ha quedat en blanc per segon any consecutiu en els tornejos continentals (ni el futbol ni cap secció ha alçat el títol en aquest període) i l’equip de Xavi Pascual se n’anirà de Colònia amb la decepció de no poder aspirar als dobles dígits en l’historial de la Lliga de Campions.

La culpa va ser d’un debutant a la final four, l’HC Vardar de Macedònia, que en un partit més igualat impossible va anotar a tres segons del final (26-25) per evitar la pròrroga i enviar els blaugranes a la trista consolació d’aquest diumenge contra l’altre perdedor del dia, el Veszprem d’Hongria, batut (26-27) per un Paris SG que, malgrat el seu potencial evident, busca encara el seu primer títol, el mateix que el Vardar.

El Barça atresora 9 Copes d’Europa (sis d’elles en l’època del Valero Rivera entrenador) i arribava a Colònia (seu de la final de quatre per vuitena temporada consecutiva, encara que en aquesta ocasió sense equips alemanys per primera vegada) amb la trajectòria i la confiança necessària per intentar aquella desena Copa d’Europa que se li resisteix. En tot el torneig només havia perdut dos partits (un a París i l’altre a Kiel) i havia acabat primer a la seva lligueta. És clar que el Vardar de l’espanyol Raúl González, i amb quatre hispans més a l’equip (Cañellas, Maqueda, Alex Duixebàev i l’exporter blaugrana Arpad Sterbik), havia sigut primer en la seva, cosa que augurava un gran equilibri.

IGUALTAT ABSOLUTA

La igualtat es va mantenir al llarg dels 60 minuts dels dos partits del dia, decidits més que mai per detalls. Si el Veszprem del català Xavi Sabaté va disposar d’un atac per forçar la pròrroga, el Vardar de González (només l’entrenador del PSG, el serbi Zvonimir Serdarusic, no era espanyol en aquesta cita de Colònia) es va veure amb la prolongació a sobre quan Kiril Lazarov (un dels dos macedonis del Barça, per només un que jugava amb l’equip de Skopje, Stojanche Stoilov) va anotar l’empat (25-25) a falta de 16 segons per al final. Era poc temps, però el temps mort demanat pel Vardar va fer més efecte que no pas les instruccions donades per Xavi Pascual per a una defensa desesperada. El Barça no va poder parar ni amb falta la combinació de l’equip macedoni i el croat Luka Cindric va clavar la pilota al fons de la porteria de Gonzalo Pérez de Vargas quan només faltaven tres segons. El previst duel de les porteries entre dos excompanys, Gonzalo i Arpad, es va decantar finalment a favor del segon per l’encert de l’ofensiva final del Vardar, ja que ells dos van empatar tècnicament amb un percentatge idèntic del 37% de parades.

SET GOLS DE DUIXEBÀEV

Notícies relacionades

«Estem decebuts, però tranquils perquè ho hem donat tot. L’equip ha d’estar orgullós d’aquesta Champions i de la lluita demostrada. Hi ha vegades que surt cara i altres surt creu. No hi ha hagut sort i ho hem d’assimilar», va assegurar el porter blaugrana, heroi en la tornada dels quarts de final al Palau davant el Kiel, amb 23 parades, per les 13 d’ahir.

Descartat el factor decisiu de la porteria, la clau del desenllaç s’havia de buscar en detalls gairebé imperceptibles. «Hem seguit el pla que teníem per intentar guanyar, però el Vardar és un grandíssim equip i també ha jugat el seu partit, que s’ha decidit per un atac», assegurava el capità Víctor Tomàs. En el 40x20 de Colònia, al final van pesar més els 7 gols d’Alex Duixebàev i els 7 d’Ivan Cupic (amb un infal·lible 5 de 5 en penals) que els 6 gols de Lazarov (cinc a la segona part) que van mantenir amb vida l’equip blaugrana fins a l’últim sospir. La desena Copa d’Europa haurà d’esperar. 

Temes:

Handbol