El Barça sortirà a atacar, atacar, atacar...

El tècnic pressuposa que el Juventus marcarà i estableix l'objectiu inicial a anotar cinc dianes

El Barça afronta el repte d'una altra remuntada que Luis Enrique veu «més fàcil» perquè necessita un gol menys

jdomenech38092662 sant joan despi      18 04 2017       deportes       luis en170418201341

jdomenech38092662 sant joan despi 18 04 2017 deportes luis en170418201341 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'«objectiu» del Barça és marcar al Juventus cinc gols. Se'n necessiten tres per igualar l'eliminatòria, que donaria pas a la pròrroga, però hauran de ser cinc si el Juventus n'anota un. Luis Enrique prefereix plantejar-se el pitjor dels casos, pressuposant que el conjunt italià marcarà aquesta nit. El símil amb l'anterior eliminatòria davant el París Saint Germain contempla que, com en aquella ocasió, el Barça es veu obligat a firmar una altra remuntada sonada després de perpetrar un pèssim partit d'anada.

La tesi de Luis Enrique és que el duel amb el Juventus serà «més fàcil» que el lidiat contra el PSG dins de l'extrema dificultat. La primera raó és molt senzilla: el 8 de març passat el Barça havia de marcar quatre gols. Ara la situació en requereix un menys. El seu equip va ser capaç de fer-ne sis a l'onze francès, tres en els últims set minuts, quan Cavani havia començat a ensorrar totes les expectatives exigint un esforç (i un encert) suplementari.

L'ORGIA FINAL / Molts culers van abandonar l'estadi abans que es desfermés l'orgia final. Luis Enrique els recomana aquesta vegada que «no se'n vagi ningú de l'estadi al minut 80» i que els aficionats es quedin fins al final per disfrutar d'una altra nit històrica. A aquesta categoria eleva el tècnic blaugrana la tornada dels quarts de final davant el Juventus.

El 3-0 de Torí ha col·locat una altra vegada el Barça contra les cordes. El desastre, molt semblant al de París, dissenya un plantejament idèntic per a la tornada. Molt simple. Per més que els trets futbolístics del PSG -i la tradició, i l'experiència, i l'ofici, i la mentalitat- siguin diferents dels del Juventus.

I SEGUIR ATACANT / «Atacar, atacar, atacar i, quan ens relaxem, seguir atacant», va resumir Luis Enrique. Més complex resulta per a la Juve, va insinuar el tècnic barcelonista, fixar una idea filosòfica per saltar a la gespa. «Nosaltres només tenim una opció. Amb el resultat de l'anada no hi ha res a perdre, i això ens allibera de qualsevol pressió. El rival ja té la semifinal a la butxaca i haurà de decidir si es tanca o ataca», va exposar, suggerint el dilema que podria turmentar Massimiliano Allegri. Beneït turment.

Que sigui més fàcil aquesta segona gesta potser rau en el fet que Luis Enrique compta amb les 90.000 ànimes del Camp Nou, a les quals va emplaçar ahir perquè cultivin «un ambient de bogeria» que soscavi la confiança del quadro italià. «Hem de generar en el culer les ganes boges de botar abans i durant el partit i que es torni a viure una nit com fa cinc setmanes», va dir un Luis Enrique que ha recuperat l'energia i l'entusiasme després de l'evident tristor i decepció que va mostrar dimarts passat.

BUSQUETS I MASCHERANO / El tècnic va tocar els ressorts anímics amb un discurs que busca l'epopeia. «Si marquem el primer gol, el segon el fa el Camp Nou i el tercer caurà sol», va vaticinar Luis Enrique com els pilars de la segona gesta europea. El terme «miracle» no agrada a l'entrenador, que va obviar els aspectes tècnics per centrar-se en els anímics. Almenys, per incentivar l'afició.

Notícies relacionades

Luis Enrique compta amb els aficionats, amb Messi i amb Sergio Busquets, baixa per sanció a Torí. També recupera Javier Mascherano, que tenia molèsties, i Arda Turan, les possibilitats de reaparèixer del qual són mínimes. Les de Paulo Dybala són totes. L'emergent estrella del Juventus està recuperat de l'esquinç que va patir dissabte.

EL 4-0 D'ALLEGRI / Allegri no té baixes ni té por. El tècnic del Juventus va afirmar que el seu equip no s'enfonsarà com el PSG. O com el Milan que dirigia el 2013. Es va emportar de San Siro un 2-0 i el Barça de Tito Vilanova el va batre per 4-0. Potser recordant aquell episodi considerava indispensable marcar al Camp Nou. No un gol, sinó dos. Amb Messi van jugar Villa i Pedro. A Leo l'acompanyen ara Neymar i Suárez. «Si Allegri ha dit que ve a marcar dos gols, els meus càlculs estan equivocats. Llavors n'haurem de fer sis », va respondre Luis Enrique.