Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Despropòsits culturals a Barcelona

sp1b0160

sp1b0160 / DANNY CAMINAL

La represa de les obres de construcció de l'estació del tren de gran velocitat de la Sagrera, a Barcelona, és una notícia que posa en relleu els entrebancs de tota mena i paralitzacions de les obres per diverses raons; la darrera, causada per un escàndol de corrupció per un suposat frau entorn dels disparats sobrecostos del pressupost.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

I a tot això, cal afegir-hi que va ser en aquests terrenys on aparegué la gran vil·la romana que els arqueòlegs reclamaven que fos museïtzada in situ, però que l'alcalde convergent Xavier Trias -al revés del que va fer l'alcalde franquista Josep Maria de Porcioles, que tingué l'encert de salvaguardar la Barcelona romana situada al Barri Gòtic- va ordenar-ne la demolició a cuita-corrents utilitzant maquinària pesant, ja que les parets de la vil·la eren molt consistents.

També cal recordar la liquidació del Museu Clarà -l'equivalent del Museu Rodin de París- manada per l'alcalde socialista Pasqual Maragall. És per tot això que la Barcelona del període democràtic ha esdevingut la ciutat europea que ha liderat i perpetrat els despropòsits culturals més gratuïts, absurds i injustificables.

Participacions delslectors

Mésdebats