INICIATIVA POPULAR A CIUTAT VELLA

Veïns del Raval s'alien per 'resistir' al barri

Llancen la campanya Raval Resistim i un telèfon d'emergències per activar la xarxa solidària antidesnonaments

Aquest diumenge han organitzat un dinar popular a l'Àgora Juan Andrés per donar-se a conèixer

zentauroepp37737938 barcelona  19 03 2017 vermut almuerzo presentaci n de la cam170319171020

zentauroepp37737938 barcelona 19 03 2017 vermut almuerzo presentaci n de la cam170319171020 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’Àgora Juan Andrés Benítez, l’acolorit solar okupat del carrer de l’Aurora, va ser ahir el lloc escollit pels veïns per presentar de forma oficial la campanya Raval Resistim. Una campanya ja molt visible als carrers del barri, en forma de centenars de cartells amb un enorme Stop Desnonaments i un número de mòbil, creat per aquests veïns perquè qualsevol veí pugui alertar davant de qualsevol assetjament immobiliari.

Això de resistir és textual. La plataforma neix per combatre «els desnonaments i les actituds amenaçadores», expliquen els seus impulsors en referència a les tècniques utilitzades per executar desnonaments extrajudicials per empreses com Desokupa. Amb aquest objectiu, resistir al barri, han creat aquesta mena de telèfon vermell per posar en marxa la xarxa de solidaritat veïnal i impedir que «cap veí sigui expulsat del barri». No és casualitat que la iniciativa neixi a Ciutat Vella coordinada juntament amb Resistim al Gòtic, districte que perd 100 veïns cada mes.

Notícies relacionades

Els impulsors volen buscar una solució al creixement exponencial de les situacions d’especulació al barri –finques senceres comprades per inversors– i a les pujades de preu que comporten i la següent expulsió dels veïns.

Dins d’aquesta resistència veïnal del Raval hi ha també la lluita contra la construcció de dos hotels de luxe a les Drassanes; la reivindicació de l’Hort del Xino, que va ser destrossat per la nova propietat aprofitant una ordre per desratitzar, i la resistència del gimnàs social Sant Pau.

Temes:

Desnonaments