LES REACCIONS

Luis Enrique: "Tinc una alegria absoluta, em vindrà bé parar, i als meus jugadors, també"

El verdader i valuós llegat de 'Lucho' és que se'n va deixant 9 trofeus de 13 al Museu

rpaniagua38644904 madrid       27 05 2017             luis enrique tras  la fi170528005827

rpaniagua38644904 madrid 27 05 2017 luis enrique tras la fi170528005827

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Encara estava rodant la pilota, ja amb el 3-1 al marcador, quan la grada culer del Calderón es va oblidar del que succeïa en la gespa: «¡Luis Enrique, Luis Enrique, Luis Enrique!», cridaven els aficionats blaugranes al seu entrenador, l'home que va rescatar l'equip de la «merda», com el mateix Piqué va admetre després d'aquell tràgic any amb el Tata Martino.

Fred com és l'asturià, va intentar evadir-se d'aquell crit. Però no podia. Estava vivint els seus últims minuts, en realitat, els seus últims segons a la banqueta. Per això, també es va oblidar de la pilota, va mirar cap aquell racó de l'estadi i va alçar les mans.

XIFRES CONTUNDENTS

Va aplaudir, ara sí emocionat,  Luis Enrique al món culer del qual es va acomiadar ahir a la nit al Calderón camí de La Escalerona, aquella àmplia escala situada a la platja de San Lorenzo (Gijón) on se' l veurà les pròximes setmanes. Se'n va després de completar la seva novena i última obra futbolística. ¿El llegat que deixa? Ni li importa. Ni tampoc hi pensa. Però la contundència dels seus números (ha jugat sis finals en tres anys i tan sols en va perdre una, la de la Supercopa d'Espanya del 2015 davant l'Athletic) demostrant la seva fortalesa competitiva.

¿El estil? Tampoc va arribar Luis Enrique el 2014 per imprimir la seva empremta. No era el seu objectiu. Va venir, això sí, a reconstruir un equip que havia entrat en un pantanós territori. Quan passi el temps, es podrà comprovar la dimensió del seu treball, per més que en la seva tercera i última temporada anés baixant el rendiment.

Va acabar la final i Luis Enrique, més alliberat que mai, va esperar per abraçar-se, un per un, a tots els seus jugadors abans de trobar-se a la llotja del Calderón amb el president Josep Maria Bartomeu. Estava més somrient que de costum, orgullós i feliç perquè la seva novena (i última) simfonia li permet marxar en pau amb si mateix. Acompanyat dels seus, dels seus fills, amb aquella diminuta Copa a la mà, passejant per la gespa, cantant l'himne del Barça d'inici a fi.  

BOTANT I BALLANT

Al tècnic se'l va veure botar. Fins i tot ballant al tram final, submergit en la festa, mentre Deyverson, el davanter de l'Alabès, se sumia en la marea blanc-i-blava que rendia honors als seus herois. «Estem molt agraïts amb el treball que ha fet Luis Enrique», va proclamar Bartomeu. «Han sigut tres anys extraordinaris. Té les portes obertes per tornar quan vulgui. Va arribar al cor dels culers, va arribar al cor de tots els aficionats», va confessar el president blaugrana, que va indicar que «tenim molt clar el que hem de fer. Molt clar».

No ha volgut Bartomeu parlar d'aquest futur. Això queda a partir de demà. «Ha sigut una temporada de contrastos perquè no hem aconseguit el que volíem», va dir Bartomeu, que va emfatitzar que  «Luis Enrique és un dels millors entrenadors de la història del club, li estarem eternament agraïts».

Els números l'avalen. És després de Guardiola (quatre anys) i Cruyff (vuit temporades), el tercer tècnic amb més èxit del Barcelona en a penes tres anys, qui va deixar, a més, un altre detall quan va fer sortir Aleix Vidal en els últims instants de la final.

"UN EXCEL·LENT"

Notícies relacionades

 «Li poso un excel·lent a Luis Enrique, no és fàcil guanyar nou títols de 13, ha sigut un extraordinari entrenador, amb això em quedo», va comentar Robert Fernández, el secretari tècnic blaugrana. «Els ho dedico especialment a la meva dona i la meva família, que pateixen el Luis Enrique que arriba cabrejat a casa després d'una derrota», va afirmar el tècnic asturià.

«¿Tristesa? En absolut, tinc una alegria total. Soc jo qui vaig decidir parar. A mi em vindrà de meravella i als jugadors també. No sé què faré en un futur», va dir l'entrenador blaugrana, recordant que «soc una persona que no tinc molts racons obscurs». Se'n va Luis Enrique, però es queda Messi. «És un extraterrestre, he disfrutat del millor».