Anàlisi YOTELE

Telecinco treballa en una ‘reformatació’ de ‘Sálvame’ davant la crisi d’audiència més greu de la seva història

El programa de La Fábrica de la Tele va anotar aquest dimarts un preocupant 12,9% de quota de pantalla

Telecinco treballa en una ‘reformatació’ de ‘Sálvame’ davant la crisi d’audiència més greu de la seva història
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Sálvame’ passa el pitjor moment de la seva història. El que al principi semblava una crisi passatgera, per l’habitual falta de continguts durant els mesos d’estiu, està començant a ser un autèntic maldecap per als responsables del programa. Durant els primers dies del 2022, el format vespertí de Telecinco està firmant dades d’audiència molt inferiors a les que aconseguia en temporades anteriors. 

Aquesta situació preocupa la direcció de la cadena, que ha demanat a la cúpula de La Fábrica de la Tele que realitzi canvis en el programa, segons ha conegut en exclusiva YOTELE. Segons la informació a què ha tingut accés aquest portal, actualment s’està treballant en una ‘reformatació’ de l’espai amb la confecció de nous continguts que puguin cridar l’atenció i atraure de nou el públic, que ara s’està decantant per les ofertes d’altres cadenes. 

‘Tierra Amarga’ aconsegueix el lideratge

Aquesta decisió ve motivada pel baix rendiment del programa durant la segona meitat del 2021, i, més en concret, durant el mes de desembre i els primers dies de gener. Aquest dilluns, després de les vacances de Nadal i amb la rutina de nou a les nostres vides, l’edició ‘Limón’ va anotar un 12,2% de quota de pantalla amb 1,4 milions d’espectadors, mentre que ‘Amar es para siempre’ es va apuntar un 12,8% amb més d’1,3 milions de fidels a Antena 3. 

‘Sálvame Naranja’ va registrar un 14,9% de ‘share’ i va atraure un milió i mig d’espectadors a partir de les 17.00 hores. Per la seva part, la sèrie ‘Tierra Amarga’ donava una nova alegria a Antena 3 a la franja de 18.00 a 19.00 hores, imposant-se al seu rival amb una mitjana del 16,2% i 1,6 milions de seguidors. Cal destacar que la ficció turca s’ha assentat a les tardes del canal d’Atresmedia i lidera habitualment sobre el seu competidor. De fet, al gener ha guanyat cada dia l’espai de Telecinco.

Una de les dades més preocupants arribava aquest mateix dimarts, 11 de gener. Amb Paz Padilla al capdavant, el tram principal de ‘Sálvame’ es va enfonsar fins al 12,9% de quota de pantalla, quedant lleugerament per sota de la mitjana diària de Telecinco (13%). Uns números similars als que ha aconseguit en el període nadalenc. El 28 de desembre va anotar un 12,5% i el 5 de gener va convèncer un 12,1%, tres punts per sota de l’oferta d’Antena 3.

‘Sálvame’ perd diversos punts en només un any

Notícies relacionades

Aquests resultats contrasten amb les grans audiències a les quals arribava durant el primer trimestre del 2021. En aquell període superava sense problemes la barrera del 17%, uns números que es van elevar encara més a la primavera per l’èxit de la docusèrie ‘Rocío: contar la verdad para seguir viva’.

El programa va començar a evidenciar símptomes de desgast a l’estiu, amb audiències discretes però associades al principi a la falta habitual de temes en els mesos estivals. No obstant, les alarmes van començar a sonar a partir del setembre. Mentre que la sèrie turca d’Antena 3 mantenia les seves dades, entorn del 16% de quota de pantalla, el programa de Jorge Javier seguia sense destacar i lluny del lideratge que ha ostentat durant anys. Amb aquest panorama, ‘Sálvame’ intentarà reinventar-se per tornar a la seva època daurada.

Temes:

Sálvame