Entrevista YOTELE

Paula Vázquez (‘Celebrity Bake Off’): «No m’esperava una relació tan maca com la que van tenir Esperanza Aguirre i Esti Quesada»

Parlem amb la presentadora sobre la primera edició del ‘talent’ culinari amb famosos de Prime Video

Paula Vázquez (‘Celebrity Bake Off’): «No m’esperava una relació tan maca com la que van tenir Esperanza Aguirre i Esti Quesada»

PRIME VÍDEO

7
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

El compte enrere per a l’arribada de la primera edició de ‘Celebrity bake off España’ ha arribat a la fi. Després que aquest portal avancés en exclusiva la seva producció, Amazon Prime Video llança aquest dijous 16 de desembre el seu nou talent culinari presentat per Paula Vázquez i Brays Efe en el qual 12 cares molt conegudes com Chenoa, Andrés Velencoso, Soraya, Adriana Torrebejano, Yolanda Ramos, Pablo Rivero, James Rhodes, Iturralde González, Paula Gonu, Joan Capdevila, Esperanza Aguirre i Esty Quesada es disputaran cada episodi el premi al millor pastisser amateur del país. YOTELE parla amb la presentadora sobre aquesta primera edició de ‘Celebrity bake off’ a Prime Video.

T’embarques en ‘Celebrity bake off España’ a Prime Video. M’imagino que és un projecte molt dolç.

Sí. És un projecte molt llaminer. Ha sigut una experiència molt divertida perquè jo creia que seria un programa de postres seriós, i no és que no ho siguem, sinó que se’ns ha escapat una miqueta de les mans la comèdia. És més que això, és com el que va dir la nostra directora al Festival de Vitòria: Havíem de ser un programa de cuina i ens va sortir una comèdia.

Alguns t’hem notat una brillantor especial amb aquest nou format. ¿Has sentit una cosa que no senties d’algun temps ençà a la televisió?

‘Celebrity bake off’ m’ha retornat confiança. Fent-lo era tot tan tranquil. Estic acostumada a les coses del directe. Per exemple, ‘Fama a bailar’ sempre s’ha fet en directe diàriament. I si a això hi afegim la pressió que hi ha, al final, tot és un estrès que s’acumula i et passa factura quan acaba el programa. En aquesta ocasió, ha sigut tot tan agradable que si fos un curs m’hi apuntava. M’ho passo molt bé a la feina.

¿Com ha sigut tornar a fer un format en el qual els concursants són famosos després de diversos anys?

Ha molat també molt perquè són gent que coneix el llenguatge de la tele i hi ha coses que no has d’explicar. Potser no tenen l’espontaneïtat d’algú anònim, però, a més de ser frescos, ells tenen aquest punt de més professional i tot flueix una mica més ràpid, la veritat.

Més enllà de la comèdia, també heu tingut un càsting molt heterogeni però molt unit i que s’han avingut.

Sí. Hi haurà de tot. Al final, el millor guanya el programa i van acabar picant-se i prenent-s’ho molt seriosament, però el càsting ha sigut brillant. Per exemple, Chenoa i Pablo Rivero seran un descobriment per a molta gent, perquè són molt divertits. Una vegada que ja van a la seva i els veus tal com són, hi pots veure una vis còmica meravellosa. Amb Iturralde també et preguntes si ha sigut àrbitre perquè sembla que ha fet tota la vida televisió. Igual és pel fet que amb la pandèmia hem hagut de conviure a l’hotel, però tinc la sensació d’haver format part d’un campament. L’únic tema de conversa en comú eren les receptes. A tota hora. Això d’ells era obsessiu.

¿Van arribar a somiar fins i tot amb receptes?

Bé, gairebé segur que sí. I a fer-los perdre la son també, a assajar el cap de setmana abans de venir.... Jo recordo que sopàvem i, abans de les 21.00 hores normalment, ja se n’anaven perquè havien d’estudiar perquè s’havien d’aprendre la recepta de memòria. Tot i que tinguin les indicacions davant, hi ha coses que has de memoritzar com els segons... La rebosteria és molt delicada. És matemàtica pura. No pots fallar en uns grams de sucre o en uns graus de temperatura. Això creava molta tensió, una cosa que permetia conèixer-los. S’han generat unes sinergies entre ells amb què jo he al·lucinat.

A més, encara estic descobrint coses perquè estant allà no ets conscient de tot el que li està passant a cadascú. Ho parlava l’altre dia amb Brays. Al veure el programa estem descobrint coses que havien passat desapercebudes per a nosaltres i després si repercutien en el concurs.

Però no s’ha arribat a produir mal rotllo per aquesta tensió per la competició, ¿no?

No s’han picat tan seriosament perquè es creés malament ambient entre ells, però sí que es veuen les enganxades que hi ha. Al final, és una competició i el nivell va pujar molt. Des del primer moment, vam creure que venien a passar-s’ho bé, que en sortirien coses, però que el menys important seria el resultat final, i va ser al contrari. Van entrar sorprenent-se ells mateixos que podien fer coses tan delicades com un bombó en quatre hores.

¿T’ha sorprès que el programa hagi pogut reunir perfils de personatges famosos molt diferents i de tots els àmbits?

Sí, crec que tots ens hem sorprès quan ens van dir el càsting complet. Potser especialment per Esperanza Aguirre, perquè jo no me l’imaginava en un concurs de televisió, però ha funcionat molt bé, la veritat.

Precisament, pel que s’ha vist en els avanços, Esperanza Aguirre i Esti Quesada han tingut una connexió bastant bona i curiosa.

Totes dues són dues dones molt intel·ligents. Cuinaven molt a prop totes dues. Potser no m’esperava una relació tan maca com la que hi va haver, però sí que cap de les dues es portaria malament amb ningú. S’ho han passat molt bé fent aquest programa. Cap de les dues s’imaginava que el disfrutaria tant.

Després d’aquesta experiència, ¿creus que els concursants ja han agafat el cuquet de cuinar?

Amb alguns hi he parlat i la majoria han fet alguna coseta. Allò va ser molt intens. Per exemple, un que em sorprèn molt pel que veig a les seves xarxes socials és James Rhodes. És un personatge molt enriquidor. Dins del programa ha sigut molt divertit també, però també parlo de Soraya i Andrés Velencoso. Descobrirem un costat molt humà de tots. Hem conegut el seu costat com a presentadors, cantants, músics o actors, però aquí se’ls veurà en una faceta en què a molts ens agradaria que estiguessin a casa nostra.

A l’haver-hi tan bon rotllo en el càsting i a l’equip, m’imagino que el més amarg i trist eren les expulsions, ¿no?

Doncs sí. Ens hem emocionat en més d’una. Quan ets allà, et fa pena com si a un amic teu el fessin canviar d’escola. Ja no serà el mateix. Ja sé que li anirà bé en la vida, però nosaltres ens quedem més orfes. A més, en la convivència també es notava.

Presentes ‘Celebrity bake off’ amb Brays Efe. ¿Com us complementeu mútuament?

Ell m’aporta i em complementa un munt. És aquesta situació d’algú que t’omple perquè, abans de conèixer-nos, em va entrar molt bon rotllo. Ara, després de treballar amb ell, reconec que és molt millor que això. És un home molt intel·ligent i té una cultura d’entreteniment televisiu i d’internet. Aquesta frescor m’ha ajudat molt, fins i tot a les entrevistes. Jo ara el trobo a faltar, perquè és molt ràpid i brillant. Estic molt a gust amb ell. És molt generós, carinyós i té molts detalls.

¿La vostra complicitat traspassarà la pantalla?

Jo crec que la complicitat es notarà i es transmet. Hi ha hagut dies en què jo mateixa em preguntava com podíem tenir tan bon rotllo si ens coneixíem d’una setmana. Per mi, és imprescindible.

I després teniu dos jutges de gran nivell, Clara Villalón i Frédéric Bau

Els dos jutges són la cirereta d’aquest pastís. Frédéric és un mestre pastisser francès que ha rebut moltíssims premis i té la seva pròpia xocolata patentada. És fabulosament divertit i carinyós. I després hi ha la Clara, que també és espectacular.

M’imagino que aquesta sensació de bon rotllo també es trasllada al treball de l’equip, ¿no?

Hi ha tan bon rotllo a l’equip... Hi ha un control tranquil, les coses que et diuen per l’orellera són amb calma... No sé, és un programa dolç. És veritat que és un plaer treballar amb ells.

Notícies relacionades

¿Temeu que la gent compari molt ‘Celebrity bake off’ amb ‘Masterchef celebrity’?

M’estranyaria moltíssim que s’hi arribi a comparar, perquè no té res a veure. Tampoc he vist ‘Masterchef’, però, pels vídeos que he vist a les xarxes, el to no té res a veure. Són un altre tipus de cuiners.