Vídeo

El dia en què García Lorca va descobrir a ‘El ministerio del tiempo’ que mai havia sigut oblidat: «He guanyat jo. Ells no»

El poeta va ser un dels personatges històrics que va aparèixer en alguns dels capítols de la sèrie d’RTVE

El dia en què García Lorca va descobrir a ‘El ministerio del tiempo’ que mai havia sigut oblidat: «He guanyat jo. Ells no»

RTVE

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Federico García Lorca continua sent molt recordat el dia en què es compleixen 85 anys del seu assassinat als inicis de la Guerra Civil espanyola. Al llarg d’aquestes últimes hores, les xarxes socials han recordat l’aparició del poeta, interpretat per Ángel Ruiz, en un dels capítols d’‘El Ministerio del tiempo’, inclosa l’advertència que Julián Martínez (Rodolfo Sancho) li fa per salvar-li la vida: «No tornis a Granada. Et mataran quan comenci la guerra. El 18 d’agost de 1936».

Una cop creuen la porta número 48 de la institució de la sèrie, Julián i Federico arriben a una cova del Sacromonte granadí l’any 1979 on presencien com Camarón canta ‘La leyenda del tiempo’, cançó la lletra de la qual és un poema que l’autor granadí va escriure el 1931 i que va formar part del disc homònim del ‘cantaor’ gadità, el desè de la seva carrera musical.

«Aquest és el meu poema. ¿Tant temps després Espanya em recorda? ¿Llavors...? He guanyat jo. Ells no», diu el poeta després d’estar diversos segons sorprès d’escoltar la seva creació. «Així és, Federico», li diu Julián a Federico, que li contesta: «Deixem les coses com estan».

Notícies relacionades

Per ser més exactes, aquesta escena amb què finalitza el capítol titulat ‘Bloody Mary Hour’ es va fer molt viral durant l’emissió de la quarta temporada el 2020, però no va ser l’única aparició de Federico García Lorca a la sèrie. De fet, els dos personatges van tenir una relació una mica especial des que a la primera temporada el protagonista de la ficció creada amb Javier Olivares va somiar el poeta, moment en què també va estar a punt de revelar-li el futur.

EN ELABORACIÓ