Atac sexista

El vergonyós comentari de Tatiana Navka, expatinadora russa, sobre el gimnasta Cristofer Benítez: «La gimnàstica artística és un esport femení»

La russa va intentar corregir les seves paraules posteriorment però va aconseguir l’efecte contrari

El vergonyós comentari de Tatiana Navka, expatinadora russa, sobre el gimnasta Cristofer Benítez: «La gimnàstica artística és un esport femení»
2
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

Els actuals Jocs Olímpics ja tenen la seva primera polèmica sexista gràcies a Tatiana Navka, una medallista olímpica russa que ha criticat el gimnasta espanyol Cristofer Benítez per participar en «un esport femení». La patinadora ha compartit un vídeo en el seu perfil d’Instagram on es podia veure el de Tenerife actuant durant els jocs en la seva disciplina. Aquest post, anava acompanyat d’una sèrie de comentaris bastant desafortunats.

«Jo ho entenc tot: progrés, tolerància i acceptació, però per a mi això és massa. Sempre he considerat la gimnàstica rítmica un esport bonic i femení, i aquí... ¿Hi ha una manera d’oblidar que ho has vist? M’alegro que això no existeixi al nostre país i espero que mai ho faci. Els meus fills mai veuran això perquè no creguin que aquesta és la norma. ¿Qui creixerà en una societat occidental amb aquestes tendències? ¿On els portarà aquest camí? Estic segura que al final seran en un atzucac».

Aquests polèmics comentaris han causat gran indignació, provocant una onada de crítiques a la russa i una altra de suport per al canari, que també ha rebut el suport de personalitats destacades del món de la gimnàstica.

Notícies relacionades

No obstant, poc després, Navka va mirar d’esmenar el seu error amb un nou post, però les seves paraules van agreujar més la situació: «No volia ferir ningú, si has llegtr la meva publicació, pots veure que no vaig tocar la comunitat LGTB. Però tinc la meva pròpia opinió en aquest assumpte. No crec que un home hagi d’utilitzar faldilla. Un home s’ha de mantenir masculí. Crec que el meu fill hauria de créixer en una societat on hi ha diferència entre homes i dones. No hi estic en contra, però no ho recolzo. L’orientació sexual és el negoci personal de cada un. Però quan és tot propaganda que els nens veuen a la televisió i en l’espai públic, hi estic en contra. Tot causa sentiments contradictoris. Aquesta és la raó per la qual la Federació de Rússia castiga legalment la propaganda de les minories sexuals».

Davant aquestes noves paraules, les reaccions dels espectadors i usuaris de les xarxes socials han tornat a ser els mateixos. Benítez, per la seva banda, ha volgut mostrar el seu agraïment públicament a les seves xarxes socials: «Sempre lliure. Gràcies, gràcies i infinites gràcies. Només tinc paraules d’agraïment per a tot@s pel suport i carinyo que m’heu mostrat davant les declaracions/atacs de la patinadora olímpica russa que totalment manquen de valors esportius i de respecte. Ja són molts anys lluitant perquè aquest esport sigui igualitari i a poc a poc s’està aconseguint. Espanya pot estar orgullosa de ser el país pioner en allotjar Campionats d’Espanya de Gimnàstica Rítmica Masculina i sobretot de recolzar-nos. Gràcies de cor, gràcies per dedicar-me uns minuts amb els vostres missatges i publicacions, ha sigut immens i sobretot inimaginable el gran afecte rebut. La meva lluita ha guanyat sentit».