Respon al de Vox

Wyoming, sobre Abascal: «Pinta com un salvador a un dictador sanguinari com Franco»

El presentador d’‘El intermedio’ ha reaccionat a les declaracions del polític sobre la II República

Wyoming, sobre Abascal: «Pinta com un salvador a un dictador sanguinari com Franco»
1
Es llegeix en minuts

Les declaracions que va fer Santiago Abascal al Congrés dels Diputats sobre la Segona República van arribar ahir a la nit fins a ‘El intermedio’. El Gran Wyoming va respondre al líder de Vox després de definir aquest període com «un règim criminal segrestat per socialistes i comunistes que va portar Espanya a la Guerra Civil».

El presentador de La Sexta va començar explicant en què consisteix l’«efecte Mandela», un fenomen psicològic que apareix quan un gran grup de persones té un record que no es correspon amb la realitat. «Avui es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República a Espanya, però algunes persones han construït un record diferent del real», va assenyalar.

Wyoming va reconèixer que és «díficil entendre» l’afirmació d’Abascal, ja que en aquella època «el Partit Comunista només tenia 800 militants». «Jo, que soc ben pensat, em nego a creure que el líder de la tercera força política d’aquest país tergiversi la història, obviant que la Guerra Civil va ser provocada per un cop d’estat en mans de militars feixistes», va deixar caure. 

Notícies relacionades

«Sembla que un partit democràtic està justificant l’alçament del general Franco. Prefereixo pensar que Abascal pateix l’‘efecte Mandela’, construint un record que no té res a veure amb la realitat», va afegir. 

No obstant, el conductor d’‘El intermedio’ va remarcar que aquest «record» d’Abascal és «una mica perillós». «Pinta com un salvador a un dictador sanguinari com Franco. Així de capritxosos són els records», va lamentar Wyoming. 

Temes:

El Intermedio