Després de sis anys

TVE cancel·la per sorpresa ‘Acacias 38’ i posa data al final del seu rodatge

TVE cancel·la per sorpresa ‘Acacias 38’ i posa data al final del seu rodatge
1
Es llegeix en minuts

Després de renovar el seu matí amb les estrenes de ‘La Hora de La 1’ i ‘Las cosas claras’, Televisió Espanyola continua fent canvis a la seva graella, centrant-se ara en la competitiva franja de sobretaula. Després del final de ‘Mercado Central’, substituïda des d’aquest dilluns pel serial ‘Dos vidas’, la televisió pública ha anunciat per sorpresa que ‘Acacias 38’ també acabarà les seves emissions en els pròxims mesos. 

En una nota de premsa, TVE avança que la sèrie ambientada a principis del segle XX finalitzarà el seu rodatge el pròxim mes de març, després de sis anys en antena i gairebé 1.500 episodis emesos. ‘Acacias 38’ es va estrenar el 15 d’abril del 2015 amb una posada de llarg a la franja de ‘prime time’, per fer després el salt a la tarda i ocupar el buit que havia deixat lliure ‘Amar en tiempos revueltos’

La ficció produïda per Boomerang TV, que compta amb una important comunitat de fans a Llatinoamèrica, fa una mitjana de dades en l’actualitat entorn del 8% de ‘share’ amb menys d’un milió d’espectadors. Canale 5 ha retransmès la sèrie a Itàlia, mentre que Netflix va comprar els drets de la producció de l’Orient Mitjà ‘Eugénie Nights’, basada en l’espanyola.

Notícies relacionades

‘Acacias 38’ manté l’estratègia d’altres formats de televisió: una sèrie d’època amb salts temporals (en una mateixa línia cronològica) per explicar part de la Història del nostre país a través de les històries del centenar dels personatges que han passat pel portal 38 del popular carrer. Personatges que venen i van, renovant el repartiment en cada temporada, per portar aire fresc i continuïtat a la trama.

Segons els seus creadors (Susana López Rubio, Aurora Guerra, Miquel Peidró i Josep Cister), la novel·la beu de drames internacionals com ‘Criadas y Señoras’, ‘Downton Abbey’ o ‘Arriba y Abajo’. Un altre dels seus referents és la literatura espanyola d’aquella època: textos de Benito Pérez Galdós, Emilia Pardo Bazán o Vicente Blasco Ibáñez han ajudat a recrear la societat, les relacions i els espais de l’Espanya de llavors.

Temes:

TVE