LA CADENA ES PRONUNCIA

Xabier Lapitz ('En Jake'), sobre el vídeo «robat» d'Irene Montero a ETB: «Mai hauria d'haver vist la llum»

El presentador de l'espai d'actualitat ha assenyalat que les imatges s'han filtrat «amb una intenció política molt evident»

xabier-lapitz

xabier-lapitz

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

ETB s’ha pronunciat sobre la filtració de les imatges en les quals Irene Montero reconeixia el 9 de març que la menor assistència a la manifestació del 8-M, Dia de la Dona, es va deure al coronavirus. «Però no ho diré», apuntava la ministra d’Igualtat en un vídeo revelat per ‘ABC’ i que es va gravar abans de concedir una entrevista a la televisió basca. 

Montero, que en aquell moment no era conscient que estava sent gravada ni que la conversa s’anava a difondre, es va convertir aquest dilluns en la protagonista de la jornada, ja que els seus adversaris polítics van utilitzar aquestes imatges com una arma llancívola contra ella. 

Xabier Lapitz, presentador del programa ‘En jake’, va assenyalar aquest dilluns que la gravació «mai hauria hagut de veure la llum»: «És un extracte d’un programa previ que ha sigut robat, transcrit amb una intenció política molt evident en aquest moment».

«No és material de publicació. L’‘ABC’ ha preferit obtenir el brut, transcriure’l. A partir d’allà, la utilització política que s’ha fet de l’afer és molt evident», va afegir el periodista d’ETB, que va voler deixar clar que el seu programa «no hi té cap responsabilitat». 

Per la seva banda, ETB ha emès un comunicat que recollim íntegrament sota aquestes línies: 

Davant la interessada filtració i la difusió avui, 1 de juny, per part de diferents mitjans, d’una conversa prèvia a l’entrevista en directe que el programa ‘En Jake’ que ETB va emetre el 9 de març amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, EiTB desitja manifestar que:

ETB i el programa ‘En Jake’ són aliens a aquesta filtració i lamenten el mal reputacional que la difusió d’aquesta conversa hagi pogut causar al Ministeri d’Igualtat i a Irene Montero com a ministra d’Igualtat.

ETB i el programa ‘En Jake’ van emetre l’entrevista en directe, cenyint-se exclusivament a les preguntes de la periodista d’‘En Jake’ i a les respostes de la ministra.

La conversa distesa que es va produir prèviament a l’entrevista no va ser emesa en el programa ‘En Jake’ ni en cap altre espai d’ETB.

Notícies relacionades

Tant la conversa prèvia amb la ministra com l’entrevista es van rebre en directe a ETB i en una altra televisió autonòmica, passant pel circuit d’enllaç de la FORTA tal com passa en molts directes que ETB realitza en directe des de Madrid.

EiTB es reserva el dret a exercir les accions judicials que siguin oportunes.