ENTREVISTA YOTELE

Arturo Valls estrena 'Me resbala': «En aquesta edició ja tenim un ambient de programa consolidat»

El programa d'humor torna aquesta nit a Antena 3 amb noves entregues protagonitzades per famosos com Mario Vaquerizo, Carlos Late i Anabel Alonso

arturo-valls

arturo-valls

6
Es llegeix en minuts
Sergio L. Merillas

Gairebé tres anys després de la seva anterior edició, Antena 3 estrena aquesta nit la cinquena temporada de ‘Me resbala’. Arturo Valls torna a posar-se al capdavant d’aquest format d’humor en el qual rostres molt coneguts pels espectadors se sotmetran a les proves més boges de la televisió. Carlos Latre, Anabel Alonso, Santiago Segura, Silvia Abril, Edu Soto, Mario Vaquerizo i Toni Acosta seran els protagonistes de l’entrega d’aquest dilluns. 

Amb motiu de la tornada del format, produït per Shine Iberia, YOTELE ha parlat amb el seu presentador sobre les novetats de la seva cinquena edició i també sobre la resta dels seus projectes a Antena 3, com el ja emblemàtic ‘Ahora caigo’ o ‘Masked singer: adivina quién canta’, la nova gran aposta de la cadena per l’entreteniment. A més, també ens explica les seves impressions sobre la imminent arribada de ‘Pasapalabra’

Aquesta nit per fi s’estrena la cinquena temporada de ‘Me resbala’. ¿Quines novetats poden veure els espectadors respecte a les anteriors edicions?

El programa serà el mateix de sempre, però tindrà proves noves. N’hi ha una amb un llit vibratori, una altra amb un aparell com els que et posen quan vas al dentista... També hi ha còmics nous que s’atreveixen a pujar al teatre de pendent, un dels clàssics de ‘Me resbala’. La novetat seria que cada vegada està més establert el llenguatge propi que es crea quan un programa acumula molt temps. Hi ha un univers que el públic ja reconeix, és el que vaig notar en aquestes gravacions. Hi ha un ambient de programa consolidat. 

També s’estrenen nous còmics... ¿N’hi ha algun que t’hagi sorprès?

Em va encantar Mario Vaquerizo, que ja apuntava maneres, amb la cadira de les rampes és graciosíssim. Anava a dir que ha sigut una sorpresa però no, perquè ja es veia venir. 

¿Com és una jornada de gravacions de ‘Me resbala’? Tant humorista junt allà és un perill...

Ja no només les gravacions, també el després. Vam gravar fora de Madrid, jo soc en tots els programes però ells anaven i venien. Sortíem a sopar, a prendre alguna cosa, a comentar les jugades... [riu]. Els ‘Me resbala’ que fèiem després del programa eren meravellosos, en tinc molt bon record. Acabaven tots fets pols, perquè és un programa molt exigent i molt físic. 

En passades edicions el format ha aconseguit dades bastant correctes per a la cadena. ¿Quina creus que és la clau per a què funcioni tan bé?

Sobretot l’escassetat de programes en els quals et pots ajuntar amb la teva família per veure’ls. En aquesta era on hi ha un nen amb l’iPad veient la seva sèrie favorita i l’altre jugant amb el mòbil... hi ha pocs formats així a la tele. ‘Me resbala’ ajunta les famílies, pares, fills, avis... és entreteniment familiar al màxim, rius i a sobre hi ha un presentador atractiu [riu]. 

Aquestes entregues es van gravar l’estiu passat però la cadena ha esperat fins ara per estrenar-les... ¿A què pot deure’s aquesta decisió?

No en tinc ni idea, són coses de cadena i aquí prefereixo no entrar perquè se m’escapa. Deuen tenir els seus motius empresarials, així que no sabria dir. 

Una altra novetat és el canvi de dia... ¿L’afrontes amb més nervis o és una cosa a què no dones importància?

Al principi sí, però realment són coses que no estan a la teva mà. Un abans sí que tenia certa obsessió per jugar contra un programa o un altre, però ara ja intenta fer la seva feina el millor que pot, disfrutar de les gravacions i deixar una mica més al marge els temes de programació. Divendres potser és més familiar per això que l’endemà no hi ha classe, però els dilluns que no hi ha futbol i que no hi ha gaire oferta a les altres cadenes... pot encaixar i funcionar. 

«‘Ahora Caigo’ agafa una audiència baixa i l’aixeca»

A la tarda també segueixes al capdavant d’‘Ahora caigo’. ¿Quin balanç en fas? ¿Queda concurs per a estona? 

Un balanç molt positiu, perquè després de gairebé nou temporades que acumulem ja, tenir una corba com la que tenim... Agafem una audiència una mica baixa i l’aixequem cada tarda, això té un mèrit increïble. És un programa que és molt viu, ho notes al carrer i a les xarxes. Això és que continua funcionant i és motiu de satisfacció, jo m’ho passo bomba. 

En unes setmanes arriba ‘Pasapalabra’ a les tardes d’Antena 3. ¿Creus que hi haurà lloc en aquesta franja per a tants concursos? 

Jo crec que si a la gent li agrada aquest entreteniment i li donen el mateix concepte en diversos formats... doncs al davant tens el mateix tot el dia [riu]. Llavors, per què no, jo crec que podem conviure bastant bé. 

«Sí que em veuria a ‘Pasapalabra’, però no em treu la son»

Un dels grans misteris és el presentador... Si t’ho proposessin, ¿et veuries presentant-lo?

Jo ja tinc massa, ¿no? ¡No m’hi cap res més! [riu] La veritat és que no m’ho he plantejat per això, perquè fent ja un concurs i estic a punt de començar a gravar un format en ‘prime time’... Però és clar que m’hi veig, és un format molt sòlid i seria guai, però no em treu la son. 

Com dius, ben aviat comences les gravacions de ‘Mask Singer: adivina quién canta’. ¿Què ens pots avançar?

Totes les reunions que estem tenint i tot el que ens ensenyen enganxa molt. És una cosa increïble, a tots els països on s’ha estrenat estan com bojos amb el format. Crea certa addicció perquè et piques intentant saber quin famós hi ha sota de la màscara cantant fixant-te en les pistes, en la veu, en com es mou... Té aquest punt de misteri que enganxa i tinc moltes ganes de començar a gravar-lo. Un dels motius pels quals solc acceptar uns formats o d’altres és com de nou, diferent i arriscat és, i aquest format té tot això. 

¿Has pogut veure l’edició internacional? ¿Què et sembla?

He vist l’americà i també altres versions. Està basat en la intriga, que fa molt partícip l’espectador perquè li genera aquest halo de misteri, és gairebé com un ‘thriller’. Setmana a setmana has d’intentar endevinar qui és el personatge que hi ha allà sota. 

La cadena està dipositant la seva confiança en tu amb aquest tipus de grans formats. ¿L’afrontes amb responsabilitat?

M’ho prenc amb molta satisfacció, és un elogi que després de tants anys continuïn confiant en mi per a uns formats d’aquestes dimensions. També amb responsabilitat, és una aposta forta de la cadena. Crec que estem molt ben envoltats en aquest cas per Fremantle, la productora, que sap fer molt bé les coses i s’ha demostrat. 

¿Se sap quan arribarà ‘Improvisando’?

No en tinc ni idea. És una altra de les coses que ha de dir la cadena, és allà al calaix i estaran buscant el forat i el moment adequats. 

Notícies relacionades

¿Algun projecte cinematogràfic a la vista?

Estem preparant la pel·lícula de ‘Camera Café’, ja tenim una última versió del guió. Tenim previst començar a rodar a la tardor d’aquest any. Estem ajuntant tot l’elenc i començant a buscar el finançament.