EN EL DEBAT D'ATRESMEDIA

El discurs d'Iglesias contra la corrupció («legal i il·legal») deixa fora de joc Sánchez i Rivera

Tant el líder del PSOE com el de Cs van intentar deslliurar-se de comentar la intervenció del candidat d'Unides Podem

240419 debate iglesias 16 9 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El plató del 'Debate decisivo' d’AtresmediaAtresmedia es va convertir aquest dimarts a la nit en un autènticcamp de batalla entre els candidatsa la presidència del Govern: Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pablo Casado. El debat, seguit per 9,5 milions d’espectadors, va ser més àgil i obert que l’emès dilluns passat a RTVE i va desembocar en més tensió entre els seus protagonistes

Un delsmoments més cridaners i comentats pels espectadors a les xarxes socials va arribar quan el líder d’Unides PodemPablo Iglesias, va aprofitar una de les seves intervencions per posar a sobre de la taula el tema de la corrupció. Va englobar allà la corrupció il·legal i la que va anomenar "corrupció legal", en al·lusió a les portes giratòries i a les clavegueres de l’Estat. I va deixarPedro Sánchez Albert Rivera fora de joc.

"El problema de la corrupció és que és una forma de Govern que de vegades és legal i de vegades és il·legal. És legal que exministres i expresidents acabin en consells d’administració d’empreses energètiques, però això és corrupció. Aquestes empreses estan comprant polítics", va apuntar Iglesias. I va afegir: "El que hem vist amb les clavegueres de l’Estat són poders econòmics utilitzant mitjans de comunicació que es compren amb diners fabricant proves falses per evitar un govern en què hi hagués Podem". El candidat morat va instar a "posar límit a això" i va proposar dues mesures: prohibir per llei que un expresident de govern o exministre fitxi per una elèctrica, i que els cossos policials no depenguin del Ministeri de l’Interior sinó exclusivament de les autoritats judicials per investigar casos de corrupció institucional. D’aquesta manera Podem creu que s’eliminaran tant les portes giratòries com les clavegueres de l’Estat.

Notícies relacionades

La seva intervenció va deixar descol·locats Pedro Sánchez i Albert Rivera quan els va correspondre donar la rèplica.  El moderador del debat, Vicente Vallés, va donar el torn al líder de Cs i al del PSOE: "Senyor Rivera i després el senyor Sánchez". Va ser aquest el moment que tant Rivera com Sánchez van intentar escapolir-se del compromís, cedint-se, va dir a continuació Vicente Vallés, moderador de l’espai, per donar-los la paraula als candidats de Ciutadans i PSOE, respectivament.

Primer va ser el líder de Cs qui va intentar deslliurar-se de la situació passant la pilota a Sánchez. Va dir que era el socialista qui havia demanat la paraula, però el candidat del PSOE tampoc va mostrar gaire interès a comentar les paraules d’Iglesias i va cedir el torn a Rivera. "No, si d’això de les clavegueres millor que no en parlem, ¿oi?", va rematar amb ironia Iglesias mentre mirava a càmera esbossant un somriure.