Troba el teu habitatge a barcelona

Accés a la vivenda

Ajudes al lloguer a Catalunya: el bo jove per llogar un pis es podrà demanar a partir del 8 de juny

  • ¿En què consisteix el bo jove al lloguer i a qui beneficia?

  • El 2022 es destina una partida de més de 400 milions d’euros per a l’accés a la vivenda a menors de 35 anys

Ajudes al lloguer a Catalunya: el bo jove per llogar un pis es podrà demanar a partir del 8 de juny
2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de Ministres va aprovar l’1 de març repartir 1.843 milions d’euros entre totes les comunitats autònomes per posar en marxa el bo jove de lloguer. Catalunya rebrà 467 milions d’euros (el 14,50%) per facilitar l’accés a la vivenda als menors de 35 anys, ja que l’emancipació a aquestes edats a Espanya està en mínims històrics. Els joves que compleixin els requisits per accedir a aquestes ajudes podran sol·licitar-lo a partir del 8 de juny, segons ha avançat RAC-1.

La Generalitat, encarregada de repartir aquests fons, ha lamentat que la partida destinada pel Govern està infradotada i que només permetrà ajudar 10.000 persones. No es tindran en compte els ingressos dels sol·licitants ni tampoc el cost del lloguer. A més, s’atorgaran per ordre de sol·licitud fins que s’acabin els fons. Això fa témer que els servidors informàtics es col·lapsin, motiu pel qual s’han reforçat, han explicat fonts del Govern a l’emissora.

Requisits per a la subvenció

Concretament, el bo jove és una ajuda de 250 euros mensuals que podran rebre els joves durant dos anys. A continuació els expliquem com i quan sol·licitar aquesta subvenció.

Amb tots els requisits que cal complir per accedir al bo, s’estima que només hi podran accedir entre 60.000 i 70.000 persones, que representen a l’1,7% dels joves emancipats a Espanya. Aquestes són les condicions que cal complir:

- Ser persona física i tenir entre 18 i 35 anys al sol·licitar l’ajuda.

- Tenir la nacionalitat espanyola, ser ciutadà comunitari o residir regularment a Espanya.

- Tenir un contracte de lloguer d’un pis o habitació 

- No pagar més de 600 euros mensuals pel lloguer de la vivenda o més de 300 en el cas d’arrendar una habitació. Les comunitats autònomes tindran la potestat d’augmentar el primer límit fins als 900 euros i fins als 450 en el segon cas. 

- Disposar d’una font regular d’ingressos que no superin els 24.318 euros anuals.

- La vivenda ha de ser el domicili habitual i permanent durant tot el període en què es concedeixi l’ajuda.

- No estar rebent cap altra ajuda per al pagament de lloguer (sí que és compatible amb l’ingrés mínim vital). 

Quan i on fer el tràmit

Notícies relacionades

Un cop aprovat el bo, s’ingressaran els 250 euros de subvenció multiplicats pel nombre de mesos que hagin passat des de gener. 

A partir del 8 de juny, el tràmit es podrà realitzar a través de la web d’Habitatge de la Generalitat o bé de manera presencial a les seves oficines.