Caos a Rodalies

Restablerta la circulació de trens en el tram Vilanova-Garraf però amb límits de velocitat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei ferroviari de Rodalies ha afrontat les primeres hores d’aquest dimecres feiner amb sis línies tallades parcialment després del descarrilament de dimarts d’un tren Talgo a prop de l’estació de Sitges, per la qual cosa Renfe havia reforçat el servei d’autobusos habilitat per cobrir els trams afectats. Aquesta incidència es va afegir a l’atropellament a l’estació de Gavà, ocorregut dimarts a les 8.45 h, i que també va suposar la interrupció del servei durant unes hores.

Finalment, la circulació de trens entre les estacions de Garraf i Vilanova i la Geltrú ha quedat restablerta aquest dimecres a les 16 hores després de retirar el tren Talgo que va descarrilar dimarts

Segons han explicat fonts de Renfe a Europa Press, els trens de Rodalies de Catalunya «aniran recuperant les freqüències i horaris habituals de manera progressiva». «La circulació s’efectua amb limitacions de velocitat, per la qual cosa comporta increments del temps de viatge», han afegit.

Obertura de la circulació

Els operaris d’Adif expliquen que des de les 10.10 del matí s’ha restablert la circulació de trens entre Vilanova i la Geltrú i Garraf. Ara bé, tot i que han començat a funcionar, els combois només circulaven per una via i amb un màxim de velocitat de 30 quilòmetres per hora, mentre seguien les tasques a les vies afectades.

Si bé aquest dimarts la incidència va afectar els passatgers que tornaven del pont festiu de l’agost, la mobilitat s’ha posat a prova aquest dimecres, dia feiner en què milers de persones utilitzen el transport ferroviari per anar a la feina.

Serveis alternatius

L’accident va afectar tots els trens de les línies de rodalies R2 Sud; R13; R14; R15; R16 i R17 i els de Llarga Distància que circulen per via convencional.

Des d’aquest dimarts, Renfe va posar a disposició dels usuaris un servei alternatiu per carretera entre Castelldefels i Vilanova i la Geltrú amb parada a Sitges, mentre que els trajectes entre Barcelona i Garraf i des de Vilanova cap al sud es feia amb tren. No obstant, el servei alternatiu de bus que Renfe havia posat en marxa per cobrir els trams afectats pel descarrilament s’ha acabat aquest dimecres 16 d’agost al migdia.

Notícies relacionades

Cap a les 12.30 h del matí, l’últim bus d’aquest servei a Sitges passava pel parc de Can Robert, on seguien arribant contínuament usuaris damnificats que es quedaven ja sense poder agafar l’alternativa gratuïta a la R2 Sud, fins llavors interrompuda.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO de Vilanova.