Descarrilament

Un tren Talgo València-Barcelona sense passatgers descarrila a l’estació de Sitges

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dies molt complexos per a la circulació dels trens de Rodalies al sud de Barcelona. Un tren Talgo València-Barcelona que anava sense passatgers ha descarrilat aquest dimarts a les 9.50 hores a l’estació de Sitges, sense causar ferits i ha afectat tot el trànsit de la línia des de Barcelona fins a Vilanova i la Geltrú. Aquest dimecres, la circulació de trens entre Vilanova i Castelldefels continua interrompuda.

L’incident ha obligat a interrompre la circulació entre el Garraf i Vilanova i la Geltrú, i a establir una alternativa de transport. Ha afectat tots els trens de les línies de Rodalies R2 Sud, R13, R14, R15, R16 i R17 i els de llarga distància que circulen per via convencional.

L’incident ha perjudicat la línia ferroviària durant tot el dia i, tot i que Renfe ha facilitat serveis alternatius amb diversos autobusos amb destinacions finals diferents, la quantitat de persones afectades continuava sent molt elevada per poder cobrir amb rapidesa tots els passatgers. Per això, les llargues cues per poder pujar a un autobús i arribar al destí han arribat a l’hora d’espera.

Els passatgers que viatjaven cap al Garraf han pogut arribar amb tren al seu destí i als dels trens Intercity del Corredor Mediterrani (dos per sentit) Renfe els ha ofert anar amb els trens de llarga distància que utilitzen la línia d’alta velocitat Camp de Tarragona-Barcelona.

Renfe ha informat que, com que era un dia festiu, ha resultat difícil calcular el nombre de passatgers que s’ha nvist afectats per aquesta incidència, a la qual s’ha afegit un problema en la senyalització del canvi d’agulles a Gelida (Barcelona), que ha paralitzat durant més d’una hora la línia d’alta velocitat entre Sant Vicenç de Calders (Tarragona) i Vilafranca del Penedès (Barcelona).

Tren accidentat

Al tren accidentat hi viatjaven només dos maquinistes, que han resultat il·lesos, segons els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat sis unitats al lloc per assegurar que el corrent de la catenària estigués tallat.

Protecció Civil, que ha activat en fase de prealerta el pla Ferrocat d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril, ha informat que, a l’estació de Castelldefels, personal de Creu Roja s’ha encarregat de subministrar avituallament a les persones que s’acumulaven a l’estació.

Tècnics de Renfe han treballat al lloc per encarrilar el tren Talgo accidentat i personal d’ADIF s’ha dirigit a reparar la via, tot i que de moment es desconeix quant temps poden durar els treballs.

Notícies relacionades

Aquesta incidència s’ha sumat a l’atropellament a l’estació de Gavà, esdevingut a les 8.45 d’aquest mateix matí, i que ha suposat la interrupció del servei.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO de Vilanova.