Dol perinatal

Vilanova i la Geltrú inaugura un espai d’homenatge per al dol gestacional, perinatal i neonatal

Aquesta zona d’homenatge és al centre del cementiri local i ha sigut desenvolupada per Àltima en col·laboració amb el govern municipal

Vilanova i la Geltrú inaugura un espai d’homenatge per al dol gestacional, perinatal i neonatal

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al cementiri de Vilanova i la Geltrú s’ha inaugurat recentment una àrea nova dedicada al dol gestacional, perinatal i neonatal.

Aquesta zona d’homenatge és al centre del cementiri local i ha sigut desenvolupada per Àltima en col·laboració amb el govern municipal.

Durant la cerimònia d’inauguració, l’alcaldessa Olga Arnau ha ressaltat que «amb l’obertura d’aquest espai s’està complint un acord pres per l’ajuntament, que busca brindar un lloc de consol als pares i mares que han travessat aquesta pèrdua.

Són famílies, sovint, incompreses

És fonamental sensibilitzar la societat entorn del dol relacionat amb la gestació, el part i el nounat, ja que les famílies que travessen aquestes situacions sovint se senten incompreses i desemparades».

En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut posar èmfasi en «la importància del suport brindat pels grups de dol, com el que hi ha al Centre Cívic Sant Joan, per acompanyar en uns moments tan difícils».

Segons Joan Ventura, director executiu d’Àltima, «els cementiris són un servei essencial per a la ciutadania i, per tant, han d’evolucionar junt amb les persones i la societat, per poder adaptar-s’hi i satisfer les seves necessitats».

Un espai molt necessari

Per la seva banda, Daniel Bonabia, de l’organització Petits amb Llum, ha afirmat que «espais com aquest són molt importants i necessaris per a la validació pública d’aquest dolor que experimenten moltes famílies.

Notícies relacionades

Constitueixen un acte fonamental per contribuir a la visibilització d’una realitat que sovint s’oculta en la nostra societat».

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova