Després de les municipals

El PSC i En Comú Podem reediten el pacte de govern a Viladecans

El PSC i En Comú Podem reediten el pacte de govern a Viladecans

Ayuntamiento de Viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Viladecans (Baix Llobregat) Carles Ruiz (PSC) i la tinenta d’alcalde Encarna García (Viladecans En Comú Podem) han firmat aquest divendres 16 de juny un pacte de govern per al mandat 2023-2027 a l’Ajuntament de Viladecans. A l’acte de firma van assistir també els regidors Anselmo Sánchez (PSC) i Gisela Navarro (PSC), així com Ramón Espejo (Viladecans En Comú Podem).

Les dues forces polítiques continuaran formant «un govern estable d’esquerres i progressista per al mandat 2023-2027». Els dos grups consideren que «el treball conjunt de les forces d’esquerres és, en tots els aspectes, la millor opció per treballar per les millores socials i arribar al benestar per a tota la ciutadania en actitud d’igualtat d’oportunitats». D’aquesta manera es revalida un pacte d’esquerres en el govern de Viladecans que hi ha des del 1999.

El PSC i Viladecans En Comú Podem volen, amb aquest acord, continuar governant junts «per preservar la cohesió social, garantir la igualtat d’oportunitats i enfortir les polítiques de progrés que hem estat portant a terme en els últims anys».

Pèrdua respecte al 2019

L’històric Carles Ruiz, alcalde de Viladecans des del 2005, va tornar a guanyar les eleccions municipals el 28M. No obstant, després de passar de 13 a 12 regidors, ha perdut la majoria absoluta de què va gaudir durant l’últim mandat. Per la seva banda, els republicans van aconseguir fer-se forts al municipi. Mentre que ERC va cedir terreny davant els socialistes al llarg de la regió metropolitana de Barcelona, a Viladecans va consolidar els 5 regidors que ja va obtenir el 2019 i fins i tot va millorar el percentatge de vot respecte als anteriors comicis, i va passar de gairebé un 18% a més d’un 19%.

Com el PSC, també van baixar els comuns, els quals el 2019 van acudir per separat a la cita amb les urnes amb una llista de Podem, que va aconseguir 2 regidors, i una altra d’En Comú, que en va sumar 1. Així, en aquestes municipals, l’espai dels morats es va presentar aquest 28M amb una llista conjunta i va sumar 2 regidors, cosa que es tradueix en un menys que el 2019.

Notícies relacionades

Tot i que Carles Ruiz no va aconseguir sumar prou vots per governar en solitari, els seus 12 regidors eren més que suficients per a, com a mínim, governar en minoria a la ciutat durant quatre anys més, ja que qualsevol canvi al capdavant del consistori hagués hagut de passar per un acord a quatre bandes en què coincidissin les postures antagòniques dels republicans, els comuns, els populars i de l’extrema dreta de Vox.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans