Del 13 al 14 de maig

Viladecans reivindica el paper de l’agricultura local en la inauguració de la Fira de Sant Isidre

  • Viladecans apadrina el llançament mundial del primer ‘botó vermell’ contra el ‘ciberbullying’

  • El mercat immobiliari s’alenteix a l’Hospitalet i al Baix Llobregat

Viladecans reivindica el paper de l’agricultura local en la inauguració de la Fira de Sant Isidre

Ayuntamiento de Viladecans

2
Es llegeix en minuts

Viladecans (Baix Llobregat) ha donat aquest dilluns 8 de maig el tret de sortida a la 52a edició de Fira de Sant Isidre, en honor al patró de la pagesia, i que per a molts veïns és considerada també la festa local de la primavera. L’acte d’inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde Carles Ruiz, la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç i Turisme, Carme Gimeno, i el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, a més de comptar amb la presència de representants del gremi de l’hostaleria i de la xarxa comercial de l’urbs.

L’alcalde ha destacat la importància del sector agrícola, que considera que «dona personalitat» a la fira de Viladecans: «La fira vol ser un reflex de l’activitat econòmica de la ciutat». També s’han recalcat les ganes de «fer una fira amb normalitat» després del final de la pandèmia.

A l’acte, celebrat al pati de la Torre de Baró, també ha tingut lloc la firma del conveni de col·laboració entre l’ajuntament i la cooperativa agrícola per celebrar el tradicional concurs-exposició de lots de fruites del camp que caracteritza la fira de Sant Isidre de Viladecans.

21a Mostra d’Entitats

A la cerimònia també s’ha presentat l’edició número 21 de la Mostra d’Entitats de Viladecans. De manera que els dies 13 i 14 de maig, el passeig de la Marina, la plaça de la Mediterrània, l’edifici Cúbic i el parc de la Marina s’ompliran de llocs de venda que pretenen ser un aparador de l’activitat econòmica i associativa de la ciutat.

Aquest any, la mostra «centrarà més que mai el seu interès a reivindicar que l’agricultura és passat, però també és present i, sobretot, és futur a Viladecans», han reivindicat des del consistori.

‘Arrelats al futur’

L’eslògan de la fira d’aquest any –‘Arrelats al futur’– és també tota una declaració d’intencions. I és que Viladecans aspira a ser referent en l’evolució del món agrari, potenciant la seva productivitat. Per aconseguir aquest objectiu, des del municipi treballen per potenciar el Parc Agrari del Baix Llobregat amb la creació d’un «pol de referència d’indústria agroalimentària innovadora, comparant-se amb altres llocs europeus on han potenciat el sector agrícola pròxim a la capital», segons comenten.

«L’impuls al parc agrari pretén desenvolupar cultius més sans i nous aliments, amb menys usos d’aigua, i aconseguir una cadena alimentària més sostenible i crear més llocs d’ocupació per a la zona», defensen des de l’ajuntament.

Aquest impuls s’haurà de complementar, diuen a Viladecans, amb l’ajuda del Govern espanyol, al qual ja se li ha sol·licitat el finançament dels fons europeus Next Generation, i del Govern català, que «haurà d’adaptar la normativa del Parc Agrari perquè es pugui aconseguir l’ampliació». «Són lleis del segle passat», ha criticat el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, en relació amb la vigent normativa que impera sobre els terrenys agraris: «Els agricultors no tenim ni un lavabo ni coses bàsiques per a l’activitat agrícola».

Notícies relacionades

L’alcalde, en un to moderat, ha coincidit amb el discurs de Faura i ha deixat clar que l’agricultura és un sector fonamental: «El 70% de la producció de Baix Llobregat és aquí».

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans