Transport públic del Baix Llobregat

«El meu fill no pot anar des de Sant Climent a l’escola, a Viladecans, amb la T-16»

Els adolescents de Sant Climent es veuen obligats a viatjar fins a Viladecans perquè a la seva localitat no hi ha centres d’educació secundària

El títol de transport T-16 no funciona perquè Sant Climent pertany a la zona 2-B i Viladecans a la zona 1, malgrat que només estan a 4 quilòmetres de distància

«El meu fill no pot anar des de Sant Climent a l’escola, a Viladecans, amb la T-16»

@santcliment

2
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

«El meu fill no pot viatjar amb la seva T-16 fins a la seva escola, a Viladecans», afirma Nicholas Rekker, veí de Sant Climent de Llobregat, que denuncia la situació de transport entre el seu municipi i la ciutat més pròxima. Les dues localitats pertanyen a la comarca del Baix Llobregat, separades per quatre quilòmetres de distància, i només hi ha un autobús que les connecta: la línia 88.

Els adolescents de Sant Climent es veuen obligats a viatjar fins a Viladecans perquè a la seva localitat no hi ha centres d’educació secundària, però amb la T-16 –títol de transport gratuït per als joves de fins a 16 anys– no poden pujar a l’autobús, ja que Sant Climent pertany a la zona 2-B i Viladecans a la zona 1. Tot això malgrat que Sant Climent es troba dins de la tarifa metropolitana, creada el 2019, que permet viatjar amb una zona pels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, però que no inclou la targeta T-16.

Rekker sent que «és una situació una mica estranya que afecta tots els joves del poble. Si ets un jove que viu a Sant Climent de Llobregat, la targeta T-16 no et permet sortir del poble».

Transport alternatiu per anar a l’escola

A Viladecans, l’institut públic de referència, el Mestres, de la mà de la Generalitat, ofereix transport públic cada dia als nens de Sant Climent que vagin a aquest institut, però els altres nou centres d’Educació de Secundària Obligatòria a Viladecans no ho fan.

Rekker insisteix que s’hauria de canviar la zona de Sant Climent a zona 1, «així els joves podrien baixar sols amb l’únic bus que va del poble a Viladecans, que és on es troben els centres d’ESO que els toquen per criteris de proximitat».

Denuncia que, fins ara, les respostes de l’Autoritat del Transport Metropolità «només serveixen per confirmar les normes que ja sabem». El consorci administratiu metropolità insisteix que la T-16 es va aprovar amb «la voluntat política d’afavorir l’ús del transport públic en els seus desplaçaments quotidians, com anar a l’escola, fer activitats extraescolars ... Però exclusivament dins de la zona tarifària en la qual resideixen».

Notícies relacionades

Rekker opina que no és una raó vàlida, perquè ni tots els nens de Sant Climent poden anar als instituts a la mateixa zona tarifària ni poden accedir a activitats extraescolars, ja que l’oferta es troba a la ciutat de Viladecans. «Si de veritat hi ha una voluntat política per part del Consell d’Administració de l’ATM per afavorir desplaçaments quotidians, els nens de Sant Climent haurien de tenir el permís per utilitzar aquesta línia d’autobús», sentencia el veí de Sant Climent de Llobregat.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans