17 de setembre

‘Actua pel Clima’, un nou projecte de Viladecans per «potenciar la reutilització i la reparació»

Es tracta d’una instal·lació itinerant que cada mes arribarà a un barri diferent amb l’objectiu d’ensenyar a allargar la vida útil dels objectes i de la roba vella

‘Actua pel Clima’, un nou projecte de Viladecans per «potenciar la reutilització i la reparació»

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) posarà en marxa aquest dissabte, 17 de setembre, el projecte ‘Actua pel Clima’, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i «acostar-la a petites accions que es poden fer en el dia a dia» relacionades amb el reciclatge i el medi ambient.

‘Actua pel Clima’ es tracta d’una instal·lació itinerant que cada mes arribarà a un barri diferent per «potenciar la reutilització i la reparació» ensenyant a la ciutadania a allargar la vida útil dels objectes i de la roba vella. 

La primera edició té lloc al barri de Poblat Roca, en concret a l’avinguda del Doctor Fleming –entre les de Pau Casals i de Gavà–, entre les 10.30 i les 13.30 hores. Abans d’acabar l’any, ‘Actua pel Clima’ s’instal·larà també als barris del Molí-Ginestar i de Sals.

Reparació d’objectes

El municipi compta amb diferents serveis en aquest àmbit, a través de l’entitat social Solidança, el servei ReparaTruck ajuda a reparar petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes, oferint eines i consells d’una persona especialista. També, amb el servei DidalTruck s’ofereixen tècniques de costura i reciclatge de roba per reduir els residus tèxtils.

Notícies relacionades

Així mateix, a la instal·lació la gent podrà inscriure’s en els programes municipals de Compromís ciutadà, que tenen l’objectiu de «potenciar» el verd urbà. Dins d’aquest programa, la ciutadania podrà apadrinar escocells d’arbres del carrer per convertir-los en jardins florits i, també, podrà convertir els balcons de les vivendes en espais florits.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Reciclatge