Aquest dilluns

Foment del Treball s’afegeix al suport del ‘hub’ agroalimentari del Baix Llobregat

  • Alcaldes i empresaris consideren que un dels principals elements d’actuació és la modernització del sistema hídric

  • Els presents insten la Conselleria a buscar amb els interlocutors socials i institucionals de la comarca noves i «millors» alternatives que ampliar la zona ZEPA

Foment del Treball s’afegeix al suport del ‘hub’ agroalimentari del Baix Llobregat

Foment del Treball

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’última reunió feta a la seu de Foment del Treball ha debatut sobre el futur de la comarca del Baix Llobregat sobre la base de la proposta de ‘hub’ alimentari presentat pels ajuntaments de Sant Boi, Viladecans i Gavà juntament amb el suport de la Universitat Politècnica de Barcelona. Des de Foment afirmen que el nou ‘hub’ suposa «un canvi de paradigma de l’economia del Baix Llobregat, creant un marc apropiat per atraure inversions, empreses i innovació gràcies a la col·laboració publicoprivada».

Entre els presents hi havia el president de Foment Josep Sánchez Llibre, el seu vicepresident i president de l’Institut Agrícola, Baldiri Ros, els alcaldes de Gavà i Viladecans, Gemma Badía i Carles Ruiz, la tinenta d’alcalde de Gavà, Rosa María Fernández, i el regidor de Medi Ambient de Sant Boi de Llobregat, César Thovar.

Les patronals presents en l’última reunió van considerar que aquest hub aporta «seguretat jurídica a les inversions a fer, innovació per millorar la competitivitat de la indústria agroalimentària de proximitat i facilita la creació de llocs de treball de qualitat». D’aquesta manera, defensen que col·loca el Baix Llobregat «a l’avantguarda tecnològica, aprofitant tots els recursos existents per potenciar el subministrament d’aliments de qualitat amb què reforçar la sobirania productiva de l’Àrea Metropolitana de Barcelona».

Modernització del sistema hídric

Alcaldes i empresaris consideren que un dels principals elements d’actuació és la modernització del sistema hídric amb l’objectiu d’«acabar amb les constants inundacions dels terrenys quan es produeixen pluges més o menys considerables».

El suport de l’organització secunda l’Institut Agrícola, que fa unes setmanes també va donar el seu a favor a la proposta dels tres municipis, incidint que el pla està alineat amb el presentat per l’Institut Agrícola i Foment del Treball al març.

En aquest sentit, les dues organitzacions defensen que el pla presentat pels tres consistoris de la comarca del Baix Llobregat és «un pla de futur que analitza els problemes actuals per convertir-los en oportunitat» i que «estan disposats a potenciar la col·laboració publicoprivada amb els consistoris per reforçar una indústria a la comarca que té ampli recorregut».

Notícies relacionades

Dins del marc de la reunió, també hi ha hagut sobre la taula la proposta del Govern d’ampliar la ZEPA. Els presents han instat la Conselleria a buscar amb els interlocutors socials i institucionals de la comarca noves i «millors» alternatives per «protegir el medi natural sense hipotecar el futur de la indústria agroalimentària del Baix Llobregat».

Més notícies de Viladecans,Sant Boi i Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans