Pla urbanístic

Veïns de Viladecans s’oposen a la reurbanització de Can Sellarès

El projecte no compta amb el recolzament unànime del municipi, tot i que l’Ajuntament assegura que el Pla «es va consensuar amb les entitats veïnals de Viladecans»

Veïns de Viladecans s’oposen a la reurbanització de Can Sellarès

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

L’entitat Salvem Can Sellarès va protestar, el 14 de novembre passat, contra la política de l’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) i, en concret contra el Pla de Millora Urbana de Can Sellarès. El pla, aprovat pel ple municipal i per la Generalitat a principis del 2015, pretén remodelar la zona de l’illa delimitada per les avingudes de Gavà, Riera de Sant Llorenç, Mil·lenari i Doctor Fleming.

Juntament amb el grup Tres Torres, Salvem Can Sellarès va organitzar a la mateixa Masia diferents activitats, entre les quals una visita pel lloc i una exposició fotogràfica, per cridar l’atenció de la ciutadania de Viladecans i informar-los sobre la transformació que patirà l’espai del Parc de Can Sellarès i la «importància i necessitat de preservar la finca».

El Pla urbanístic consisteix en la construcció d’un espai residencial que constarà de 238 vivendes a quatre illes obertes, 55% d’aquests seran de protecció oficial (83 de règim concertat, 36 de règim general i 12 de règim especial) i 107 d’aquests seran de vivenda lliure.

Últim projecte del pla de millora de Ponent

Es tracta de l’últim projecte del pla integral de millora urbana de Ponent a Viladecans que pretén «millorar la connexió interna a de la zona de Ponent» i connectar aquest barri amb la Rambla de Gavà. Segons apunten des del consistori, la construcció dels més de 200 pisos permetrà l’existència d’activitat comercial a la zona del municipi de la Riera de Sant Llorenç, una zona comercial que sumarà 3.528 m2, un 16% de l’espai dels edificis que es construiran.

Malgrat que el projecte no compta amb el recolzament unànime del municipi, l’Ajuntament assegura que «es va consensuar amb les entitats veïnals de Viladecans».

Malgrat les protestes i manifestacions el govern local ha portat endavant el projecte i insisteix que «el pla compleix amb totes les condicions urbanístiques, de respecte mediambiental, de mobilitat i de tot tipus, controlades per dues administracions, de diferents colors polítics».

Salvem Can Sellarès

L’entitat protagonista de la protesta de diumenge passat, Salvem Can Sellarès, no està d’acord i defensa la importància de mantenir l’espai tal com està ja que és «un espai molt important en la memòria d’una generació de Viladecans que va estudiar música, ballet, que va formar part dels equips de bàsquet, de futbol o handbol... o simplement va passejar per la zona». «Tot això és també un patrimoni important per preservar, promoure i expandir», afegeixen des de l’entitat.

D’aquesta manera, denuncien que l’espai de la Masia, un espai «històric» hagi de desaparèixer «per la desídia i els interessos sota la construcció de més pisos».

En canvi l’Ajuntament insisteix que el Pla «suposa la rehabilitació de la Masia de Can Sellarès, un edifici històric» i, que es té previst «optimitzar-la com a equipament social i cultural a ple rendiment».

Malestar veïnal

Borja Pérez, veí que fa els seus 25 anys que viu a l’avinguda Gavà, davant de Can Sellarès, no opina el mateix: «La construcció de pisos farà que la ciutat deixi de tenir espais verds i, a tots els veïns que fa més de 20 anys que vivim aquí, ens tallarà les vistes».

Notícies relacionades

Insisteix en la importància dels espais oberts de la ciutat ja que «hi ha un equip de beisbol, es fan partits de futbol... al final és un espai molt gran per fer activitats. Jo de petit em movia molt». Davant això, l’Ajuntament defensa que el pla també comporta una millora de l’equipament esportiu, ja que es construirà una parcel·la d’uns 13.190 m2 que incorporaran dues pistes poliesportives «d’última generació» juntament amb un camp de futbol 7.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans