Xarxa Innpulso

Barcelona acull la constitució de la Xarxa espanyola de centres d’innovació urbana

La nova xarxa s’ha constituït en una jornada celebrada aquesta setmana a Ca l’Alier al 22@ del Poblenou

Barcelona acull la constitució de la Xarxa espanyola de centres d’innovació urbana

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Barcelona ha acollit aquest dimarts la constitució de la Xarxa espanyola de centres d’innovació urbana en el marc de la xarxa Innpulso (Xarxa espanyola de ciutats de la ciència i la innovació), que integra 63 ciutats estatals i funciona com un fòrum de trobada per als ajuntaments que pretenen avançar en l’aplicació de polítiques locals innovadores.

Una dotzena de municipis de tot l’Estat formen part d’aquesta nova xarxa que s’ha constituït en una jornada celebrada a Ca l’Alier, al 22@, ha explicat l’ajuntament de la ciutat en un comunicat.

Centres membre

Les ciutats i centres són Barcelona (BIT Habitat), Madrid (La Nave), València (Las Naves), Sant Boi (Coboi Lab), Viladecans (Viladecans Innovació Empresarial), Càceres (AldeaLab), Esplugues (EspluLAB), Palència (EFIDES), Ermua (Izarra Centre), Santander (Oficina d’Innovació), Etxebarri (CIME) i Mataró (Laboratori d’Innovació Social).

En el cas de Barcelona s’ha posat en relleu el seu lideratge per accelerar la innovació i fer de la ciutat «un espai natural d’experimentació», un dels eixos recollits en la mesura de govern ‘Impuls de la innovació urbana a Barcelona’, que aquest dimecres es presentarà en la comissió de Presidència.

Fenomen recent

En l’acte de constitució s’ha compartit una radiografia dels Centres d’Innovació Urbana a Espanya, de la qual es desprèn que la majoria de centres s’han creat els últims sis anys, que més del 70% estan integrats en l’estructura dels Ajuntaments i que els tipus d’innovació que més aborden són la digital, social, pública empresarial i socioeconòmica.

Jornada Innpulso Emprèn a Viladecans

Notícies relacionades

La 5a edició de la jornada Innpulso Emprèn, que se celebrarà el 15 de novembre a l’espai Cúbic de Viladecans, reunirà les 63 ciutats que formen part de la xarxa Innpulso i estarà dedicada a la missió Ciutats Climàticament Neutres, impulsada per la Comissió Europea.

Més notícies de Viladecans, Esplugues i Sant Boi en l’edició local de EL PERIÓDICO