Ciutats Climàticament Neutres

Viladecans acollirà la 5a edició de la jornada Innpulso Emprende al novembre

La trobada d’alcaldes i alcaldesses de tot Espanya per recolzar les pimes innovadores no va poder celebrar-se el 2020 a causa de la pandèmia

Viladecans acollirà la 5a edició de la jornada Innpulso Emprende al novembre

Red Innpulso

2
Es llegeix en minuts

La 5a edició de la jornada Innpulso Emprende, que se celebrarà el 15 de novembre a Viladecans (Baix Llobregat), estarà dedicada a la missió Ciutats Climàticament Neutres, impulsada per la Comissió Europea. L’espai Cúbic acollirà aquesta trobada organitzada per Red Innpulso (Red Española de Ciudades de la Ciencia y la Innovación), amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació.

Alcaldes i alcaldesses, persones emprenedores, pimes, micropymes i empreses emergents se citaran en aquest esdeveniment que té per objectiu facilitar un acostament entre pimes innovadores a escala nacional; potenciar l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i, en definitiva, posicionar les pimes innovadores pertanyents a les Ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per facilitar el seu accés a mercats potencials i possibles inversions.

Ciutats Climàticament Neutres

Aquesta cinquena edició d’Innpulso Emprende, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Viladecans en vigílies de la Smart City Expo de Barcelona, girarà entorn de la Missió de Ciutats Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea.

Aquesta missió declara com a necessari establir mecanismes multinivell de col·laboració i cocreació on la ciutadania pot convertir-se en agent del canvi a través d’iniciatives ascendents, innovació i noves formes de governança. Així, Red Innpulso convida les ciutats a presentar a Viladecans projectes emprenedors innovadors que donin resposta a aquest repte i promoguin un progrés alineat amb la missió plantejada: eficiència energètica, energies renovables, mobilitat sostenible, economia circular, bioeconomia...

Premis

S’entregaran dos premis, un dels quals serà per al Projecte Més Innovador en l’àmbit de la Innovació Social, i l’altre serà per al Projecte Més Innovador en l’àmbit de la Innovació Tecnològica. El jurat valorarà aspectes com la maduresa de la idea, el caràcter innovador del projecte, la viabilitat del projecte, la capacitat i experiència de l’equip i el nivell d’impacte sobre el territori.

Notícies relacionades

Cada Ciutat Innpulso presentarà, de la mà del seu alcalde o alcaldessa, la pime o empresa emergent que representarà la ciutat i que haurà de defensar el seu projecte en un termini de temps reduït. La participació en la trobada serà majoritàriament presencial, però s’habilitarà la possibilitat de realitzar la presentació de forma telemàtica (mitjançant un vídeo pregravat) per a aquelles ciutats que per diferents motius no puguin desplaçar-se fins a Viladecans.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO