‘Hub’ internacional sanitari

Alliance Healthcare posa en marxa el nou centre logístic de Viladecans, amb un 40% més de capacitat

Amb una inversió de 35 milions d’euros, la planta acull la seu corporativa i amplia el ‘hub’ internacional d’assajos clínics

Alliance Healthcare posa en marxa el nou centre logístic de Viladecans, amb un 40% més de capacitat

ACN

3
Es llegeix en minuts
ACN

Alliance Healthcare ha estrenat aquest octubre el seu nou centre logístic construït a Viladecans (Baix Llobregat), una nova planta que permet la companyia ampliar un 40% la capacitat de les antigues instal·lacions del Prat. Amb una inversió de 35 milions d’euros, la distribuïdora farmacèutica ha posat en marxa una planta de 25.300 metres quadrats on treballa amb un 45% més de referències de medicaments. Alhora, les instal·lacions inaugurades oficialment aquest dijous acullen la seu corporativa de la companyia i amplien l’espai per a la filial Alcura, dedicada als assajos clínics. En aquest sentit, el nou centre se situa com un ‘hub’ internacional en la investigació farmacèutica i preveu recolzar més de 500 assajos anuals de tot el món.

Les noves instal·lacions, al polígon Ca n’Alemany, tenen capacitat per allotjar 30.000 palets de medicaments, cosa que dona a la companyia més capacitat per atendre les demandes de farmàcies, laboratoris i centres d’investigació biomèdica de tot el món. Els responsables d’Alliance Healthcare han destacat aquest dijous la millor connectivitat de la planta –a prop de l’aeroport del Prat i al costat de la C-32– i l’ampliació de la capacitat, amb més espai per conservar productes a baixa temperatura, fins a -25 graus.

Alhora, la nova superfície permet noves manipulacions secundàries per a farmàcia i cosmètica, i estrena un sistema de ‘picking’ semiautomàtic que millora el temps de distribució. Segons les dades facilitades per la companyia, el 80% de les línies treballen de forma automàtica, cosa que aporta més velocitat i eficiència. Des del nou centre logístic, Alliance Healthcare dispensa cada dia més de 60.000 referències de medicaments.

Des de Viladecans, la firma també ofereix els serveis de les filials halogenades i Alcura. En el primer cas, se centra en la distribució de fàrmacs criogenitzats per a vacunes o tractaments vinculats a la pandèmia. A les noves instal·lacions ha començat a funcionar un congelador que s’afegeix a tres més que l’empresa té a Toledo. D’altra banda, Alcura està focalitzada en el recolzament a assajos clínics impulsats per equips d’investigació farmacèutica, laboratoris i organitzacions d’investigació per contracte. Des de la nova planta, la companyia es vol posicionar com a referent internacional.

En pandèmia

Quant al paper que la companyia ha tingut en el marc de la pandèmia, el director general de la companyia a Espanya, Javier Casas, ha remarcat el paper «coordinador» que ha encapçalat la seva firma des de l’esclat de la pandèmia, lloant també el de les altres marques competidores. Un lideratge en subministrament de fàrmacs que el CEO del grup AmerisourceBergen, Steven H. Collis, va assegurar que vol enfortir de cara al futur.

Des del Ministeri de Sanitat, Carolina Darias va aplaudir la tasca d’Alliance Healthcare «per fixar la qualitat en la distribució i la logística» en el subministrament de vacunes a totes les comunitats autònomes. Darias va assegurar que la seva tasca ha sigut «fonamental» per arribar als actuals índexs de vacunació «líders a Europa» i ha destacat el salt «qualitatiu i quantitatiu» que l’empresa ha fet ara amb les noves instal·lacions, des d’on va vaticinar nous lideratges en el sector.

Al seu torn, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha situat la companyia com a exemple de transformació del model productiu, i ha destacat la «vocació expansiva, l’arrelament a Catalunya i la innovació intensa». «És importantíssim el valor d’innovació constant des d’un sector que és imprescindible per viure millor i més segurs», va assenyalar Torrent.

Notícies relacionades

Tant Darias com Torrent han destacat la col·laboració de les dues administracions amb inversions privades i negocis com el d’Alliance, en una complaença a què s’ha afegit l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz. L’alcalde ha celebrat l’impuls empresarial de la ciutat des del polígon Ca n’Alemany, que va definir «com una de les millors zones on invertir».

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Empreses