Ruta amb bicicleta

La xarxa europea de rutes cicloturistes Eurovel incorpora Viladecans

Eurovelo treballa en el desenvolupament de 17 recorreguts per Europa, tres dels quals per territori espanyol

La xarxa europea de rutes cicloturistes Eurovel incorpora Viladecans

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans (Baix Llobregat) s’incorpora aquesta setmana a la xarxa europea de rutes cicloturistes EuroVelo, després que la Generalitat de Catalunya hagi finalitzat els 300 metres de carril bici que faltaven per unir el tram pedalable del Camí del Mar amb el que hi ha entorn del Prat.

Eurovelo treballa en el desenvolupament de 17 recorreguts en bicicleta per Europa, tres dels quals per territori espanyol, tots ells estan en procés de creació amb trams ja en actiu i altres en projecte. Viladecans es troba dins de la ruta EuroVelo 8 que, amb gairebé 7.500 quilòmetres per l’arc mediterrani, unirà 10 països, des de Cadis (Espanya) a Nicòsia (Xipre).

Al seu pas per Catalunya, aquesta ruta ja disposa de dos trams en funcionament: un entre la frontera francesa i Sils i l’altre entre Premià de Mar i Viladecans, que amb prou feines s’ha senyalitzat fa uns dies coincidint amb el Congrés CicloBCN21, que s’ha celebrat a Barcelona del 5 al 7 d’octubre.

Connexió amb l’aeroport

La iniciativa promou els viatges sostenibles permetent tant llargs recorreguts amb bicicleta com facilitant un turisme de proximitat a través de la bici, convertint Viladecans en la porta d’entrada cicloturista al Delta. I és que en el baixador de Renfe se suma la intermodalitat amb el transport públic amb l’accés a través del metro, amb l’L-9 a l’aeroport i, pròximament, amb l’L-5 a Cornellà amb la creació del carril bici a la carretera comarcal C-245.

A més, la nova connexió dels carrils bici del territori facilita els desplaçaments quotidians amb bicicleta de la gent de Viladecans, com per exemple l’accés a un gran pol d’activitat laboral com l’aeroport i el seu entorn i, per primera vegada, a la xarxa de metro, a través de la línia L-9.

Congrés CicloBCN21

La ruta EuroVelo 8 ha sigut una de les protagonistes del congrés CicloBCN21 i alguns dels seus participants han visitat Viladecans en una les activitats de camp de l’esdeveniment.

Notícies relacionades

Viladecans també ha sigut present en la cita amb la participació del tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Mobilitat i Residus, Jordi Mazón, en una de les videoconferències que s’han reproduït en el congrés durant els tres dies de celebració.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Bicicletes