Ratpenats

Viladecans s’afegeix a la xarxa Eco-bats

Amb aquesta iniciativa el municipi vol afavorir la proliferació de ratpenats als espais agraris

Viladecans s’afegeix a la xarxa Eco-bats

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat), amb el recolzament del Parc Agrari i la col·laboració dels propietaris de tres parcel·les agrícoles s’uneix a la xarxa Eco-bats, una iniciativa que aposta per afavorir la presència de ratpenats en el municipi mitjançant la instal·lació de dotze caixes refugi per a ratpenats gràcies a l’entitat naturalista Galanthus. Així el projecte pretén afavorir la biodiversitat i la lluita natural contra les plagues de manera natural als camps agrícoles.

La xarxa Eco-bats, a la qual ja s’han incorporat més de 700 caixes-niu, analitza els excrements dels ratpenats per saber quins insectes mengen i, per tant, quins efectes poden tenir a l’hora d’evitar plagues en cultius tan diversos com arrossars, vinyes, hortes, fruiters i oliverars. Mitjançant anàlisis genètiques ja s’han trobat gairebé un centenar d’insectes que poden ser plaga en la dieta d’aquests mamífers, principalment del gènere de les Pipistrellus Pipistrellus, el més comú a Catalunya i, per tant, que més fàcilment es pot atraure als cultius.

Rapaços nocturns

Aquesta iniciativa se suma a la reintroducció al Parc Agrari de més d’una trentena d’aus rapinyaires nocturnes (òlibes, mussols i xots) que ha portat a terme l’Ajuntament des de l’any 2018. L’actuació busca mantenir les poblacions d’unes aus que són importants per al control de plagues i l’equilibri de la biodiversitat i que en els últims anys havien patit un retrocés important en aquesta zona del delta del Llobregat.

Notícies relacionades

Les aus han anat arribant des del Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, on arriben pollets extraviats dels nius i també, durant les temporades de caça, aus ferides per trets, malgrat estar protegides per llei.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO