Naturalització de la ciutat

Viladecans vesteix de primavera els seus arbres urbans

La prova pilot s’ha iniciat amb la sembra de flors silvestres a la base dels arbres i la col·locació de caixes niu a les seves branques

Viladecans vesteix de primavera els seus arbres urbans
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) avança en la naturalització del municipi, amb dues actuacions (a tall de proves pilot) que afecten els arbres urbans: la sembra de flors silvestres als peus de 228 dels arbres a les avingudes del Segle XXI i d’Olof Palme, i la instal·lació de 70 caixes niu a diferents punts de la ciutat.

La sembra de flors silvestres –roselles i lotus, entre d’altres– s’acompanya de cartells explicatius de l’objectiu de l’acció i els seus beneficis per a l’entorn natural més pròxim a les cases. L’acció dels escocells florits dona continuïtat a una primera mesura que va suposar, la tardor passada, eliminar l’ús d’herbicides per tractar les males herbes de les alzines sureres a tota la ciutat i optar per la sega manual, més lenta de realitzar però més ecològica i beneficiosa per l’entorn.

Les herbes, a més d’aportar color al carrer, capten els elements contaminants, com els que surten dels tubs d’escapament dels cotxes, afavorint un aire més net i més saludable. També serveixen de refugi d’insectes pol·linitzadors o que prevenen les plagues de manera natural, reduint els tractaments fitosanitaris. Amb la naturalització dels escocells i els espais verds es pretén fer una transició cap a una ciutat més sana i resilient davant el canvi climàtic i la contaminació.

Noves caixes niu

Una altra acció a favor de la naturalització de Viladecans és la instal·lació de les noves caixes niu a diferents parcs de la ciutat (Can Guardiola, de la Muntanyeta, del Mas Ratés, de Campreciós, del Torrent Ballester, del Sucre i de la Marina i a l’avinguda del Mil·lenari).

Notícies relacionades

Aquestes caixes niu són beneficioses perquè afavoreixen la presència d’aus, enemigues naturals de mosquits i de plagues dels arbres. Parcs i Jardins han instal·lat 70 caixes niu per a ocells i tres per a ratpenats. S’acompanya l’actuació amb sessions divulgatives, durant el març i l’abril per mostrar com són aquestes caixes, quin tipus d’ocells hi poden viure i conscienciar els més petits de l’important paper d’aquests animals. De fet els alumnes de les classes de 3r de primària de l’Escola Germans Amat Targa van construir deu caixes niu que es van col·locar al parc de Can Ginestar.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Primavera