Punt de narcotràfic

Desmantellen un punt de droga a Viladecans que generava 12.000 euros al dia

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar dijous passat un punt de venda de cocaïna al municipi. L’operació es va saldar amb dos detinguts i una gran quantitat de droga confiscada

zentauroepp41101582 sant pere de ribes  garraf  sociedad   los mossos d esquadra171130151731

zentauroepp41101582 sant pere de ribes garraf sociedad los mossos d esquadra171130151731 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un punt de venda de cocaïna ubicat en un domicili de Viladecans (Baix Llobregat) que registrava una alta activitat i generava entre 9.000 i 12.000 euros diaris, segons ha explicat aquest dimarts la policia catalana en un comunicat.

En el marc de l’operació, que es va portar a terme dijous passat, 25 de març, i en la qual van intervenir agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Sud i de les comissaries de Gavà i Viladecans, van ser detinguts dos homes de 19 i 49 anys que han ingressat a presó.

La investigació va arrencar quan els Mossos van detectar que molts consumidors d’estupefaents accedien a un immoble de Viladecans i en sortien pocs minuts després amb dosis de cocaïna. Després de diverses indagacions, els agents van aconseguir identificar les persones encarregades del punt de venda.

Operatiu

Finalment, el 25 de març van realitzar una entrada i registre, sota la tutela del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Gavà, al domicili investigat, ubicat al barri de Can Sellarés de Viladecans. La ràpida intervenció dels agents que van participar en l’assalt al domicili va permetre interceptar els dos homes responsables de la venda de droga amb nombrosos embolcalls oberts amb petites quantitats de cocaïna, és a dir, dosis en elaboració i preparades ja per a la venda, a sobre de la taula del menjador.

Així mateix, es van intervenir bosses amb quantitats més grans de cocaïna, alguna peça en roca, set quilos de substància de tall, 3.200 euros en efectiu i bàscules de precisió. El fet d’intervenir quantitats importants de substàncies fetes servir en l’elaboració de derivats de la cocaïna, així com per a l’adulteració, fa pensar als investigadors que aquest punt també servia com a laboratori d’estupefaents.

Els agents van determinar que l’activitat de venda de droga al pis era molt alta, calculant-se en unes 400 dosis diàries i amb un volum de venda aproximat d’entre 9.000 i 12.000 euros al dia.

Notícies relacionades

Amb els indicis resultants de l’entrada i registre, els investigadors van detenir els dos homes com autors d’un delicte contra la salut pública. Els detinguts, amb un total de set antecedents de la mateixa tipologia delictiva, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia, que en va decretar l’ingrés a la presó.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO