Participació ciutadana

Comença el procés de cocreació de la Rambla

El consistori de Viladecans crea la campanya ‘Ramblegem’ en què pretén recollir idees per abordar la reforma de la Rambla

Comença el procés de cocreació de la Rambla
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sessió informativa de reforma de la rambla Modolell ha donat el tret de sortida a una nova etapa, que ha d’acabar tornant a aquest espai la seva funció de centre neuràlgic i de trobada de la ciutat.

La renovació comprendrà 18.500 metres quadrats, des de la carretera de Sant Climent fins a l’avinguda de la Generalitat, incloent la placeta de l’Ateneu Pablo Picasso, els passatges de Sant Sebastià i la Unió i els carrers de les Sitges i l’Antiga Riera. Es reprèn la seva definició per crear un espai més just, inclusiu, saludable i sostenible.

El tinent d’alcalde de Planificació Territorial, Richard Calle, va ser l’encarregat d’obrir aquesta reunió virtual, en el marc de la campanya ‘Ramblegem’, que va congregar una cinquantena de persones. Calle va començar la seva intervenció apuntant que la Rambla «ha perdut el seu paper significatiu i necessita una remodelació que cal pensar de manera participada, perquè sigui com tots i totes la imaginem».

Perquè tothom pugui dir com li agradaria que fos la Rambla, l’Ajuntament ha optat per un procés innovador de cocreació entre la ciutadania i l’equip tècnic. El projecte de remodelació no parteix de zero, ja que disposa d’un prediagnòstic que ha servit de base per proposar les accions pilot per abordar la reforma. A partir d’aquestes, es proposaran millores i s’acabaran generant les intervencions definitives.

El procés participatiu contempla tres eixos de treball: accions d’imatge i confort per establir noves maneres de ser a la Rambla, accions comunitàries perquè sigui més lúdica i educativa i accions de promoció econòmica per dinamitzar i promoure el comerç i la restauració.

Participació oberta

Perquè la veu de la ciutadania se senti des del principi es crearan unes comissions de participació en què tots els ciutadans estan convidats a inscriure’s.

Notícies relacionades

També s’han organitzat diverses accions participatives. La primera serà el pròxim dimecres 24 de març a la tarda, a l’encreuament de la rambla Modolell amb el carrer de Sant Sebastià; en aquesta activitat (que requereix inscripció prèvia) es desgranaran les accions que s’han plantejat per aquest projecte.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO