Viladecans presenta l’estratègia Educació 360 i anima la ciutadania a participar de forma activa

La jornada es va realitzar aquest dimarts i va comptar amb la participació d’Oriol Ripoll, expert en jocs i gamificació educativa

Viladecans presenta l’estratègia Educació 360 i anima la ciutadania a participar de forma activa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans presenta la seva adaptació del projecte Educació 360 en un acte en línia amb més de 100 participants que ha comptat amb la intervenció de l’alcalde Carles Ruiz Novella, la tinenta d’alcalde d’Acció Comunitària i Igualtat d’Oportunitats, Gisela Navarro, Alfredo Vega, president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut a la Diputació de Barcelona i diferents agents del grup motor de la ciutat. A més, ha comptat amb la dinamització d’Oriol Ripoll, que ha gamificat el concepte d’Educació 360 per fer-ho entendre a través del joc.

Educació 360 és una iniciativa educativa, social i política que entén la comunitat i el municipi com un ecosistema educatiu local, capaç de connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones. Aquest plantejament vincula l’escola, les famílies i tots els agents i recursos de la comunitat, vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats.

Es tracta d’una aliança entre municipis impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de moviments de renovació pedagògica (FMRPC) i la Fundació Jaume Bofill, de la qual Viladecans forma part des de maig del 2019, moment en què va acordar l’adhesió assumint el manifest i els compromisos dels participants, amb la voluntat també de promoure el desenvolupament de projectes d’Educació 360 en el municipi.

Notícies relacionades

A Viladecans, Educació 360 és un projecte que forma part del Comitè de Direcció d’Innovació Educativa i té els objectius d’aconseguir més i millors oportunitats educatives per a tothom i de crear ecosistemes d’Educació 360 locals.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO