SEGURETAT CIUTADANA

Disminueixen els delictes i augmenten les detencions a Viladecans

La policia catalana alerta que la pandèmia fa que les xifres no siguin comparables, tot i que defensen un increment de la vigilància

Paral·lelament, s'ha produït un increment de les infraccions administratives, arran de les restriccions, i s'ha passat de 1.012 a 3.033, un 199,7% més

soc viladecans car 1200

soc viladecans car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans ha registrat un total de 3.070 delictes entre l’octubre del 2019 i el setembre passat, un 6,5% menys que en el mateix període de l’any passat. Així s’ha posat de manifest durant la Junta Local de Seguretat que es va celebrar dimecres 18 de novembre i en la qual van participar l’acalde de Viladecans, Carles Ruiz, i representants de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Bombers de la Generalitat.

Els diferents representants van coincidir que la ciutat és «segura» i que «registra baixos nivells d’actes delictius i successos en general». Segons les dades de la policia catalana, que s’han de tenir en compte els mesos de confinament, també s’ha produït un augment del 22% en les detencions, que han arribat a les 283, fruit, segons els agents, de l’increment en la vigilància.

Així mateix, han baixat un 9,2% els delictes contra el patrimoni, de 2.762 a 2.508, i els delictes contra les persones han descendit un 13,7%, ja que han passat de 351 als 303 d’aquest any. D’altra banda, augmenten els delictes contra la seguretat viària un 22,1%, de 104 a 127.

Disminueixen els robatoris amb força

Paral·lelament, les principals infraccions penals han sigut els furts (1.067), les estafes (477), els danys (354) i els robatoris amb força en interior de vehicles (193). Tots els robatoris amb força van sumar un total de 355, davant els 464 del període anterior, un 23,5% menys.

Les infraccions administratives, arran de la pandèmia i l’estat d’alarma, es disparen un 199,7% i arriben a les 3.033 multes, quan l’execici passat sumaven 1.012.

Intensificar la prevenció

«Viladecans és una ciutat segura i tranquil·la, en gran part gràcies a vosaltres», va assenyalar l’alcalde Carles Ruiz, en una mostra d’agraïment als cossos policials, que coincidien a intensificar la prevenció dels actes incívics.

Notícies relacionades

També preveuen actuar amb «més rapidesa i eficiència» davant les ocupacions il·legals. «És un problema greu que cal saber afrontar des de tots els punts de vista», va afirmar Ruiz, que va posar el punt de mira tant en les «màfies que trafiquen amb propietats» com en els bancs que tenen «vivendes buides inútilment».

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA