EL 18 DE MAIG

Viladecans commemora de manera virtual el Dia Internacional dels Museus

Dues exposicions 'online' i una audiovisual sobre la relació de Viladecans i Sant Isidre són les propostes viladecanenques per celebrar aquest any la jornada

joguines

joguines

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu de Viladecans s’afegeix, com cada any, a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es commemora el 18 de maig. La celebració, a causa de la crisi sanitària, ha hagut d’adaptar-se i aquest any es farà de manera ‘online’, amb dues exposicions virtuals i una audiovisual.

Així, els usuaris podran veure l’exposició interactiva ‘Juguem a recordar. Jocs i joguines de la generació del baby boom’,  que diumenge serà virtual amb continguts dinàmics i que es va inaugurar al museu de Ca n’Amat el desembre del 2018 amb les aportacions i donacions dels viladecancs.

També es podrà visitar de manera virtual la mostra ‘Invenzione, una idea de Leonardo’, inaugurada just una setmana abans de la declaració de l’estat d’alarma a la Torre del Baró i que, per tant, va quedar pràcticament inèdita per a la ciutadania. Es podrà veure a través d’Internet a partir del dilluns 18.

El conte de Sant Isidre

L’última proposta per celebrar el Dia dels Museus és un audiovisual‘El conte de Sant Isidre’, que es podrà veure i escoltar a partir d’aquest dissabte, dia de la festivitat. L’audiovisual parla sobre la relació de Viladecans amb Sant Isidre i Sant Sebastià, patró de la festa major d’hivern, que inclou també una faula viladecanenca.

Notícies relacionades

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any a tot el món per acostar aquests espais a la població, mostrar les preocupacions i els reptes de la comunitat i seguint la màxima que «els museus són una institució al servei de la societat i del seu desenvolupament».

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Museus Catalunya