ENERGIA LOCAL

400 llars de Viladecans han firmat un contracte amb l'operador local d'energia elèctrica

Ajuntament, AMB, una entitat ciutadana i una altra empresarial constitueixen el consorci Vilawatt per a la transició energètica

7m0a8498

7m0a8498 / PEPA ALVAREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Representants de l’Ajuntament de Viladecans, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Associació de Ciutadans de Viladecans per a la Transició Energètica i l’Associació d’Empresaris Vilawatt-Viladecans van organitzar la primera assemblea general del Consorci Vilawatt, que es va dur a terme aquest dimecres, 19 de febrer, a les 12 del migdia.

Des que es posés en marxa l’estiu passat, ja són més de 400 les llars que ja han formalitzat el seu contracte d’energia elèctrica amb l’operador local a Vilawatt Informació. Dels més de 400 contractes realitzats fins al moment, la tarifa Leo acumula gairebé la totalitat d’aquests, un 96%. Es tracta de la tarifa de potència inferior a 10 kW.

En total, un 51% de les llars han optat per contractar la tarifa amb discriminació horària, la qual ofereix dos preus diferents per al consum d’electricitat en funció de l’hora del dia.

Cap a la moneda local Vilawatt

En representació de l’ajuntament, l’alcalde, Carles Ruiz, i el tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Medi Ambient, Mobilitat i Gestió de Residus, Jordi Mazón, van ser presents a l’esdeveniment. De l’AMB, hi van assistir el vicepresident d’Ecologia, Eloi Badia, i la directora d’Ecologia, Imma Mayol.

«Aquesta primera assemblea significa un gran pas en el període d’instauració del projecte després de la rehabilitació dels edificis. El següent pas serà la moneda local de Vilawatt», expliquen des del consistori.

El consorci de nova creació es convertirà en una de les eines de la ciutat per abordar la transició energètica a l’àrea, gestionant els quatre punts focals de Vilawatt: subministrament d’energia, apoderament energètic de les persones a través d’orientació i capacitació, renovació d’edificis i el llançament d’una nova moneda local vinculada a l’estalvi d’energia.

Elegit per la Unió Europea

Vilawatt va ser un dels tres projectes triats per la Unió Europea en la primera convocatòria d’Accions innovadores urbanes l’octubre del 2016 per promoure projectes municipals innovadors sobre la transició energètica.

Notícies relacionades

Dels 113 projectes presentats, es van elegir els de Viladecans, París i Göteborg. La inversió total és de 5,3 milions d’euros, dels quals la Unió Europea està aportant el 80%, és a dir, 4,2 milions.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA