TEMPORAL 'GLORIA'

Els ajuntaments del delta del Llobregat denuncien l'«estat deficient» de les línies elèctriques d'Endesa

Les alcaldesses i l'alcalde del Delta demanen a la conselleria d'Empresa, Indústria i Energia que realitzi una auditoria sobre l'estat de les xarxes elèctriques en aquests municipis

generador-viladecans

generador-viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les alcaldesses de Sant Boi, Gavà i Castelldefels –Lluïsa Moret, Raquel Sánchez i María Miranda– i l’alcalde de Viladecans –Carles Ruiz– han reclamat a la Generalitat «solucions efectives i urgents» al mal estat general de les infraestructures a la zona de Delta del Llobregat, que no han resistit el temporal ‘Gloria’.

Consideren indignant que, a causa d’un temporal, gran part de la població pugui quedar-se sense servei elèctric, que encara es produeixin inundacions als camps del Delta a causa d’«un sistema de desguàs obsolet» i que continuï produint-se la regressió del litoral, afectant greument les platges. I opinen que aquests «són problemes resolubles i que no s’emprenen per falta de voluntat política».

Els quatre ajuntaments denuncien «l’estat deficient de les línies elèctriques d’Endesa i el seu manteniment insuficient», que, en ple segle XXI, no aguanten un temporal sense que es produeixin talls de llum. Es queixen, a més, de la resposta «lenta i ineficaç» de la companyia en la resolució de l’avaria i li retreuen la «falta de recolzament i informació».

Les alcaldesses i l’alcalde volen demanar a la conselleria d’Empresa, Indústria i Energia que realitzi una auditoria sobre l’estat de les xarxes elèctriques en aquests municipis i els serveis que la companyia ofereix d’atenció a la ciutadania ja els ajuntaments.

«Deficiències de la xarxa hídrica i el sistema de desguassos del Delta»

«Altres greus problemes evidenciats notablement pel temporal ‘Gloria’ són les deficiències de la xarxa hídrica i el sistema de desguassos del Delta, així com la falta d’infraestructures hidràuliques fonamentals», expliquen. La xarxa de canals i rierols no pot desguassar al mar quan es produeixen aquest tipus d’episodis, i els camps inundats tarden massa a buidar-se i es perden collites senceres.

A més, denuncien que cada vegada és més significativa la regressió del litoral durant aquests episodis i la pèrdua de sorra de les platges del Delta. «El principal culpable d’aquesta situació és el Port de Barcelona, ja que la seva ampliació va provocar el canvi de la dinàmica litoral», han expressat en el comunicat.

Notícies relacionades

Els ajuntaments demanen al conjunt de les administracions que impulsin accions d’urgència per disminuir l’impacte més immediat d’aquest temporal i que alhora es coordinin altres mesures que garanteixin a mitjà i llarg termini l’estabilització de les platges.

Més notícies de GavàSant Boi i Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA