ALTA DEMANDA

La demanda de beques menjador al Baix Llobregat creix i supera les 13.600 sol·licituds

El Consell Comarcal ha adjudicat un total de 9.409 ajuts a alumnes d'infantil, primària i secundària per a aquest curs, 1.000 més que l'any passat

Segons l'organisme, la precarietat laboral i l'elevat preu de la vivenda mantenen l'alta demanda iniciada amb la crisi fa una dècada

dsc00808-1

dsc00808-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha rebut aquest curs un total de 13.608 sol·licituds per optar a beques de menjador escolar de l’alumnat de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària de centres sufragats amb fons públics. De totes elles, s’han concedit un total de 9.409 ajuts, gairebé 1.000 més que en el curs anterior, tot i que continuen sent insuficients.

L’alta demanda, que va coincidir amb l’inici de la crisi econòmica, es manté després d’una dècada a causa, segons apunten des de l’organisme, de dos factors principals: la precarietat laboral il’elevat preu de la vivenda. A més, a aquelles famílies que presenten alguna desestructuració familiar i/o social s’afegeixen aquelles que, tot i que treballin, no disposen de prou ingressos per fer front a les despeses bàsiques.

En total, des del Consell Comarcal assenyalen que el 49% de la demanda d’ajuts està en seguiment o en intervenció per part dels serveis socials municipals, i que els ajuts aprovats cobriran entre el 50% o el 100% del cost del menjador escolar de 9.409 alumnes, per a la qual cosa s’han destinat un total de 5.717.160 euros.

Notícies relacionades

Des de l’ens comarcal apunten, a més, la necessitat de «seguir treballant i reclamant»a la Generalitat una millora dels llindars econòmics per accedir als ajuts, i en especial per millorar la situació de les famílies monomarentals, que representen un 13% del total de les sol·licituds i són, apunten, «una mostra de la feminització de la pobresa».   

Més notícies de GavàViladecansSant BoiCornellà i Espluguesa les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA